eur:
388.97
usd:
363.22
bux:
68276.24
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Rogán: "Ez mutyizás"

Tíz-tizenöt centiméter magas, fából készült dobogó építésére kötelezi a belvárosi vendéglátósokat egy határozatában az V. kerületi tulajdonosi és elidegenítési bizottság. A kivitelezésre három hetet hagytak a döntéshozók, de a polgármester, Rogán Antal felfüggesztette a rendeletet.

A fideszes kerületvezető mutyizásnak nevezte a bizottsági rendeletet, és saját hatáskörébe kérte a döntést. A teraszok ügyében ugyanis átlátható rendet és ellenőrizhetőséget akar.

A polgármester ezért két másik javaslatot is kidolgoztat: az egyik a Párizsban látható rézcsavaros megoldás, a másik pedig a Münchenben elterjedt felfestés. Mindkettővel pontosan ki lehet jelölni a határokat, és azonnal látni lehet, ha valaki túlterjeszkedik az engedélyezett és fizetett területen - írja a Népszabadság.

A Magyar Nemzet cikke szerint az Egészségügyi Minisztériumnak készült tanulmány megállapítja: nagyon eltérő az infarktuson átesettek halálozási aránya aszerint, hogy korszerű terápiát alkalmaznak-e abban a kórházban, amelyikbe a beteget szállítják.

Ezt megerősítette Tomcsányi János, a Magyar Kardiológusok Társaságának most leköszönt főtitkára, nemzetközi tanulmányokra hivatkozva. A szakember hozzátette: valójában a szerencsén is múlik a gyógyulás esélye.

Nem mindegy például, kit hol ér az infarktus, az országnak ugyanis vannak olyan pontjai, ahonnan nincs olyan gyorsan elérhető, a nap 24 órájában korszerű ellátást nyújtó intézmény, amelyben finanszírozzák ezeket a beavatkozásokat.

A zsenialitás kevés és a sok munka sem elég. A családi kereteken jócskán túlnőtt egykori kisvállalkozások további sikeréhez profizmus kell, állítja a vállalati tanácsadó a Népszabadság írásában.

Ficxler László tapasztalata szerint a legkevesebb figyelem a munkavállalók felét foglalkoztató kis- és közepes vállalkozásokra jut. Azok, akik a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején indították vállalkozásaikat, és képesek voltak növekedni és talpon maradni, zsenik a maguk műfajáéban - állítja.

Jönnek a kínaiak - írja a Magyar Nemzet. Ismét megerősítették Pekingben, hogy Budapesten lesz a vezető kínai óriáscégek európai főhadiszállása. Megállapodás nincs, az elképzelések azonban egyre konkrétabbak: nagykereskedelmi bázist, információs és logisztikai központot hozna létre Kína Budapesten.

A jövőben egy-kétezer kínai vállalkozás érkezik, de egyáltalán nem biztos, hogy ez jót tesz a magyar gazdaságnak. Ugyanakkor Újhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára azt mondja: ma már az amerikaiak sem engedhetik meg maguknak, hogy ne legyenek kínai kapcsolataik, hát még Magyarország.

A Világgazdaság Nagyító alatt a munkahelyi sérülések címmel ír arról, hogy egyre nehezebben tussolhatók el a céges balesetek, munkavédelmi felügyelők ugyanis akkor is munkabalesetnek minősíthetik a sérüléseket, ha a dolgozó nem jelentette azt.

A munkavédelmi törvény módosításával a hatóság jogköre bővült, így abban az esetben is elrendelhető a munkabaleset bejelentése és kivizsgálása, ha ezt korábban elmulasztották, vagy épp a foglalkoztató egyáltalán nem tekinti annak a dolgozó sérülését.

Elszállnak az építőipari alapanyagárak? - kérdezi a Porfolio.hu. Általános árszáguldásról közel sem indokolt beszélni, pánikkeltés helyett érdemes megvizsgálni az egyes termékcsoportok piacán zajló folyamatokat és megvizsgálni, hogy mely alapanyagok ára emelkedett tényleg drasztikusan. A cserép ára az elmúlt hónapokban 5-8, a kavics ára 5, a cementé 8-9, a tégláé 10 százalékkal nőtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×