eur:
389
usd:
363.52
bux:
68032.47
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elmaradt az adózók rohama a postákon - képekkel

Hétfőn éjfélkor járt le a személyi jövedelemadó bevallások beadásának határideje, emiatt a posták országszerte meghosszabbított nyitvatartással várták az ügyfeleket. A roham azonban elmaradt, egy postai dolgozó szerint átlagos hétköznapi forgalomnak felelt meg a hétfői.

Hétfőn éjfélkor lejárt a személyi jövedelemadó bevallások beadásának határideje, valamint eddig lehetett rendelkezni az adó 1+1 százalékáról, és a munkáltatói adómegállapítást választók is legkésőbb május 21-ig adhatták át munkáltatójuknak a nyilatkozatokat.

A bevallásukat késedelmesen beadókat az adóhatóság mulasztási bírsággal sújthatja, amelynek mértéke elérheti a 100 ezer forintot.

A Magyar Postának több mint egymillió adóbevallást tartalmazó küldeményt kellett felvennie és kézbesítenie, emiatt a posták országszerte meghosszabbított nyitvatartással üzemeltek.

Elképzelhető, hogy erre mégsem volt szükség, ugyanis az Inforadio.hu munkatársa több postán sem tapasztalt kígyózó sorokat.

A Múzeum körúti posta egyik dolgozója szerint a hétfőn tapasztalt forgalom megegyezett egy átlagos hétköznapéval. Hozzátette: a roham elmaradásának oka az lehet, hogy az emberek tanultak a korábbi évek tapasztalataiból, és idén nem hagyták az utolsó pillanatra a szja-bevallások postára adását.

Egyeztetés az egy százalékos felajánlásokról

A Pénzügyminisztériumban hétfőn egyeztetés kezdődött a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló törvény módosításának tervezetéről.

A tárcánál egyeztettek a civil szervezeteknek felajánlható egyszázalékos adóhányaddal kapcsolatban, amelyre öt civil tömörülést hívtak meg, valamint az egyházaknak felajánlható egyszázalékos adóhányad témájában is, ez utóbbira a négy történelmi egyház kapott meghívást.

A PM június elsejéig várja az egyházak és bármely civil szervezet véleményét a törvénytervezettel kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×