eur:
386.99
usd:
356.31
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Megtagadta a vallomástételt az éhező férfi

Megtagadta a vallomástételt az a férfi, akit halott feleségével és életveszélyes állapotban lévő kislányával együtt találtak meg egy óbudai lakásban. A kislány már túl van az életveszélyen, állapota azonban továbbra is súlyos. Azt továbbra sem lehet tudni, miért koplalt a család.

Az apát, azaz a gyanúsítottat kihallgatták, aki azonban a vallomástételt pszichés állapotára való tekintettel megtagadta - mondta az InfoRádiónak Szigeti József alezredes.

A nyomozást vezető rendőr hozzátette: a család egyik rokona kért segítséget a rendőrségtől, mivel családtagjai hetek óta nem jelentkeztek.

A lakásba kiérkező rendőrök a háromtagú családra súlyosan alultáplált állapotban találtak rá. Egy 36 éves nő már halott volt kiérkezésükkor, míg egy kétéves kislány életveszélyes, szintén alultáplált állapotban került kórházba - közölte Szigeti József.

A szintén alultáplált, a lakásban tartózkodó 37 éves családfő zavart állapotban fogadta a rendőröket. A férfit a kórházban őrizetbe vették; gyermekkorú sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletével és halált okozó segítségnyújtás elmulasztásával vádolják.

A rendőrtiszt nem tudta pontosan megmondani, mióta koplalt a család. Hozzátette: ezt majd orvosszakértő dönti el.

Szigeti József kijelentette: a család valóban jó anyagi körülmények között élt, lakásuk tiszta és átlagosan berendezett volt.

A rendőrség a bűncselekmények elkövetésének okát keresik. Az alezredes közölte: a lakás képéből nem lehetett arra következtetni, hogy a család valamilyen szektához tartozott volna.

Szigeti József tájékoztatása szerint a kislány állapota továbbra is súlyos, az életveszélyen azonban már túl van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×