eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kondorosi: "Rendet kell teremteni a rendőrségen"

Rendet kell tenni a rendőrségen - mondta az InfoRádiónak az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára. Kondorosi Ferenc hozzátette: erősíteni kell a parancsnoki ellenőrzést, szigorítani kell a rendőrök pszichológiai vizsgálatát, és vissza kell állítani a belső ellenőrzési szolgálatot. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki váltja miniszteri székében a vasárnap lemondott Petrétei Józsefet.

"Zéró toleranciát kell bevezetni a rendőrség körében minden jogszabálysértés esetében", az állampolgároknak ugyanakkor jogkövető magatartást kell tanúsítaniuk a rendőri intézkedésekkel szemben - mondta az InfoRádiónak az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára.

Kondorosi Ferenc hozzátette: a mostanihoz képest egészen más filozófiával kellene működnie, ennek megteremtésére hivatott a rendőrségi törvény módosításában a független rendészeti panasztestület intézményesítése, amely független szakértőkből állna, így nem a rendőrség vizsgálná ki saját jogsértéseit.

Szűrés, felelősségérzet

Emellett fokozni kell a rendőrök szűrését pszichológiai-biztonsági kockázatelemzések bevezetésével, az ellenőrzéseket pedig gyakoribbá kell tenni, erősíteni kell a parancsnokok felelősségérzetét és meg kell szilárdítani a rendet - közölte az államtitkár.

"Rendet kell teremteni a rendőrségen" - jelentette ki Kondorosi Ferenc.

A rendőrség nem légüres térben mozog, része a társadalomnak, ezért, ha erkölcsi problémák vannak valahol, az megjelenik a rendőrség rendszerén belül is, ez lehet parancsnoki mulasztás vagy egyéni személyiség- és szerepzavar is - tette hozzá.

Harcolnak a bizalomért

Hétfőn az átlagosnál több rendőrt lehetett látni az utakon és közterületeken. Kondorosi Ferenc elmondta: ennek köze van a közbizalom visszaszerzéséhez.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára, akinek nevét megemlítették a lapok mint a távozó rendészeti miniszter, Petrétei József lehetséges utódját, elmondta: jelenlegi munkaköre kielégíti szakmai ambícióit, a találgatásokra nem kíván reagálni.

Kondorosi Ferenc hozzáfűzte: a miniszterelnök kompetenciája, hogy a feladatra kiválassza a megfelelő embert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×