eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Kecskeméti kórház: nincs ok pánikra

Tüdőgyulladást okozó baktériumot izoláltak 16 emberben, akik szombaton kerültek be a kecskeméti megyei kórházba - közölte a megyei kórház szóvivője.

Feltételezhető, hogy a két héttel korábban, a városközpontban egy bokorban talált, hasonló megbetegedésben elhunyt hajléktalan lehetett a baktériumhordozó, mert a nő is a kórházba szállítottak családjához tartozott, és érintkezett a rokonsággal - tette hozzá Horváth Attiláné.

A szombaton felvettek közül estére egy férfi elhunyt, egy másikat még az intenzív osztályon ápolnak, de a család többi tagja nincs életveszélyben

A szóvivő beszámolt arról, hogy a lezárt belgyógyászati osztályon kezelés alatt lévő betegek állapota javult. Mint hangsúlyozta, a család minden tagja tüdőgyulladásban betegedett meg, és ugyanazt a baktériumot mutatták ki mindannyijuk szervezetében.

A feltételezések szerint a két héttel korábban, a városközpontban holtan talált hajléktalan nő fertőzhette meg a családot, mert napi kapcsolatot tartott a rokonsággal - jegyezte meg a szóvivő.

Horváth Attiláné közölte, hogy a tüdőgyulladást okozó baktérium cseppfertőzéssel terjed, ezért a család tagjai egymást fertőzték meg, és akinek az immunrendszere gyengébb volt, annál a tüdőgyulladás súlyosabb foka jelentkezett a lappangási idő után.

A kórház az ÁNTSZ Dél-alföldi Regionális Intézetével egyeztetve hozta meg a szükséges intézkedéseket, de pánikra nincs ok, mert nem egy rejtélyes betegséggel állunk szemben - fűzte hozzá a szóvivő.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×