eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Jelentősen nőtt a közúti balesetek száma

Az első negyedévben a tavalyihoz képest több és súlyosabb közúti baleset történt az utakon. A Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatója szerint januárban az egy évvel korábbihoz képest 80 százalékkal nőtt a halálos balesetek száma. A rendőrség áprilistól végez fokozott ellenőrzést, hogy javítson a helyzeten - mondta az Országos Balesetmegelőzési Bizottság titkára. Kiss Csaba alezredes szerint még mindig kevés járőr van az utakon, de ahány embert bírnak, kirendelnek az ellenőrzésre.

A baleseti számok emelkedésének elsődleges magyarázata a szokatlanul enyhe tél, ugyanis sokan autóztak januárban és februárban is - közölte Kiss Csaba alezredes.

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság titkára kiemelte: az első négy hónap adatai szerint fokozatos javulás figyelhető meg a statisztikákban, a halálos balesetek száma is kedvezőbb, mint az első negyedév végén. Hozzátette: ezek a számok május végére tovább csökkenhetnek.

Kiss Csaba alezredes hangsúlyozta: még mindig kevés járőr van az utakon, de ahány embert tudnak, mindenütt kirendelnek ellenőrzésre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×