eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A rendőrség nyomoz a vásárhelyi kórházban

Ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség a hódmezővásárhelyi kórház ügyében. Mint ismeretes, az Egészségbiztosítási Felügyelet vizsgálata szerint az intézmény egyik orvosának hanyagsága is közrejátszhatott egy mindszenti férfi halálában. A kórház hárommillió forintos bírságot kapott, ráadásul - ettől az esettől függetlenül - 150 éves történetének legnagyobb létszámleépítése előtt áll.

Rájár a rúd a hódmezővásárhelyi kórházra. A több mint 600 dolgozót foglalkoztató intézmény aktív ágyainak számát országos szinten is egyedülálló szigorral kurtította meg a kormányzat.

A 63 százalékos leépítés nyomán most 170 dolgozót kell elbocsátani a város rendkívüli közgyűlésének döntése alapján.

A hódmezővásárhelyiek sejtették, hogy ez lesz, fideszes polgármesterük, Lázár János vezetésével a legnagyobb létszámú vidéki tüntetést szervezték meg, mint utólag tudjuk, hiába.

Hárommilliós bírság


Emellett az Egészségbiztosítási Felügyelet rekord összegű, 3 millió forintos bírságot szabott ki az intézményre, mert megállapította, hogy az egyik orvos nem vizsgálta meg alaposan azt a Mindszentről beszállított beteget, aki később a területileg illetékes, szentesi kórház fel félúton meghalt az orvos nélküli mentőautóban.

A felügyelet a vizsgálati anyagát átadta a rendőrségnek, amely nyomozást indított. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja alapján ismeretlen tettes ellen nyomoz.

Kihallgatja a tanúkat, iratokat szereznek be, valamint igazságügyi orvosszakértőket is bevonnak a nyomozásba - mondta a rendőrség szóvivője, Tuczakov Szilvána.

Kiállnak az orvos mellett

A kórház nem ismeri el bűnösségét. Kallai Árpád főigazgató az InfoRádióban azt mondta: meggyőződése, hogy az orvos nem vétett, ezért az intézmény továbbra is kiáll mellette.

A felügyelet által kiszabott pénzbírságot pedig irreálisan magasnak tartja, ezért bírósághoz fordulnak, hogy a határozat felfüggesztését kérjék.

Az InfoRádió értesülése szerint a mindszenti beteget ellátó orvosnő továbbra is a hódmezővásárhelyi kórházban dolgozik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×