eur:
396.07
usd:
359.4
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Pelczné: "A férgesének hullani kell"

A Fidesz alelnökjelöltjei közül Pelczné Gáll Ildikó a kormány hitelvesztéséről, Pokorni Zoltán a mértéktartás fontosságáról, Varga Mihály pedig a gazdaság, az állam szerepéről szólt kortesbeszédében a Fidesz XXII. tisztújító kongresszusán.

Pelczné Gáll Ildikó alelnökjelölt fontosnak tartotta kiemelni, hogy arra, amit a kormány ma tesz, nem kapott felhatalmazást a tavalyi országgyűlési választásokon.

Mint mondta: belföldön és külföldön egyaránt hitelét vesztett kormánya van az országnak, olyan, amely közönyös az emberek gondjai iránt.

Hangsúlyozta: az ország erkölcsi mélypontra jutott, ezért minden józan ember úgy gondolja, ennek a kormánynak előbb vagy utóbb, de mennie kell.

Az alelnök úgy fogalmazott, hogy "van hitünk, vannak értékeink, ami nekik soha nem lesz".

Kiemelte: az a kormány, amely "a gyermekpornográfiát engedélyezni akarja", deviáns; ahol a közbiztonságot védeni hivatott rendőrök fiatal lányt erőszakolnak meg, az maga a fertő.

"Akinek kormányoznia kellene, az hazudik, akinek védeni kellene a védtelent, az embereket ver meg. A férgesének hullani kell" - fogalmazott Pelczné Gáll Ildikó.

Hozzátette: elég volt az alapvető értékek, a becsület, a méltóság semmibe vételéből.Pokorni Zoltán alelknökjelölt a mérték- és aránytartás és fontosságáról beszélt.

Hangsúlyozta: "szó sincs piacellenességről, a piacgazdaság pártján vagyunk".

Az alelnök úgy vélte, a kormánypártok jelenlegi gondolkodása, logikája a gazdag embereké, hiszen nem lehet mindent piacosítani, nem lehet az oktatást, az egészségügyet, a közösségi közlekedést üzleti alapon működtetni.

Pokorni Zoltán szerint ugyanakkor az sem helyes, ha az állam olyan dolgokba avatkozik bele, amihez semmi köze.

Az alelnök azt mondta, nem szabad átesni a ló túlsó oldalára.

Az arány, a mérték legyen a vezérfonalunk, ami egyensúlyt, harmóniát tud teremteni a társadalmi megfontolások és a piaci szempontok között - hangsúlyozta Pokorni Zoltán, aki szerint a programalkotásban is az aránytartásra kell törekedni.

Varga Mihály alelnökjelölt úgy vélte, ha a Fidesz nem tud választ adni arra, miként jutott az ország a jelenlegi helyzetbe, mi ebből a kivezető út és hogyan lehet egy erkölcsi hitelét vesztett ember az ország miniszterelnöke, akkor nincs olyan előny, ami elég lenne a győzelemhez.

A gazdaság helyzetéről szólva Varga Mihály közölte: Magyarország ma egyre lejjebb és lejjebb csúszik, jelentős az infláció, nő a munkanélküliség.

"Ez nem felzárkózás, hanem leszakadás" - tette hozzá.

Az Orbán-kormány pénzügyminisztere úgy vélte, tudatosan folyik a magyar állam, a magyar államigazgatás szétverése.

Példaként a tavaly augusztus 20-ai eseményeket említette, amelynek - jegyezte meg - még mindig nincs politikai felelőse.

Kitért a rendőrség ügyeire, a bankrablás utáni pénzlopásra, a fiatal nő meggyalázására, és arra is, hogy - mint mondta - Veres János pénzügyminiszter üzlettárásának a jogerős bírósági ítélet ellenére sem kell börtönbe vonulnia, mert egy orvosi igazolás alapján nem bírja a bezártságot.

Ennél csak az a rosszabb - mondta Varga Mihály -, hogy mindezt megpróbálják megmagyarázni.

A politikus szerint Magyarország nehezebb helyzetből is "kiverekedte" már magát, túlélte a tatárokat, a törököket, az oroszokat, és túl fogja élni ezt a kormányt is.

Címlapról ajánljuk

Pénteken kaphatja meg a nagy zöld jelzést Ukrajna Oroszország bombázására nyugati fegyverekkel

Egyre nagyobb a várakozás, hogy Joe Biden amerikai elnök engedélyezi Ukrajnának a nyugati gyártású, nagy hatótávú rakéták bevetését Oroszországgal szemben. Moszkva a maga részéről azzal fenyegetőzik, hogy megsemmisíti azokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×