eur:
396.07
usd:
359.4
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Orbán: "Ez becsületbeli ügy!"

Ismét Orbán Viktort választotta elnökévé a Fidesz. A párt alelnöke lett Kósa Lajos, Varga Mihály, Pokorni Zoltán és Pelczné Gáll Ildikó. A Budapesten megrendezett XXII. tisztújító kongresszuson Orbán Viktor meghirdette a kölcsönös felelősségvállalás politikáját.

A miniszterelnök szerint Magyarország ma nagy bajban van, amit az országot vezető "új arisztokraták" okoztak.

A politikus úgy vélekedett: a legnagyobb bajt az átgondolatlan, a még működő rendszereket is tönkretevő reformok, illetve az a gondolkodás jelenti, hogy nincs más lehetőség, csak a szenvedések elviselése.

Orbán Viktor beszédében többször is bírálta a neoliberális gazdaságpolitikát, amely szerinte olyan területekre - például egészségügy, oktatás, közszolgáltatások - engedi be a tőkét, amelyek nem épülhetnek pusztán az üzletre.

Utalt arra, hogy Magyarországon kialakult az új többség, amelynek elege van a kormányzati hazugságokból, intézkedésekből. Szerinte ez a többség új politikát akar, amely a kölcsönös felelősségvállalás politikája lehet.

Ez plebejus politika, amely megvédi a kiszolgáltatottakat a hatalommal szemben - mondta a politikus.

Orbán Viktor tandíjmentes oktatást, munkahelyek teremtését, a teljes foglalkoztatottság elérését, az egészségügyi kockázatközösség megőrzését, a vidéki élet minőségének javítását és valódi versenyképességet ígért.

A Fidesz új-régi elnöke hangsúlyosan szólt a mezőgazdaságról, amelyet a jövő ágazatának nevezett.

A politikus beszélt arról is, hogy a jobboldal soha nem látott esély előtt áll, mivel az MSZP középpárttá zsugorodott.

Orbán Viktor kijelentette: olyan új elvrendszert kell kialakítani, amelynek keretei között a Fidesz kifejtheti politikája lényegét.

Erre a népszavazás a legjobb alkalom. Az erős Magyarország megteremtése becsületbeli ügy - mondta a Fidesz vezetője. További részletek itt!"A férgesnek hullania kell"

Pelczné Gáll Ildikó fontosnak tartotta kiemelni, hogy arra, amit a kormány ma tesz, nem kapott felhatalmazást a tavalyi országgyűlési választásokon.

Mint mondta: belföldön és külföldön egyaránt hitelét vesztett kormánya van az országnak, olyan, amely közönyös az emberek gondjai iránt.

"Akinek kormányoznia kellene, az hazudik, akinek védeni kellene a védtelent, az embereket ver meg. A férgesének hullani kell" - fogalmazott Pelczné Gáll Ildikó. További részletek itt!

"Mérték- és aránytartás"

Pokorni Zoltán a mérték- és aránytartás fontosságáról beszélt.

"Szó sincs piacellenességről, a piacgazdaság pártján vagyunk" - hangsúlyozta a politikus.

Az alelnök úgy vélte, a kormánypártok jelenlegi gondolkodása, logikája a gazdag embereké, hiszen nem lehet mindent piacosítani, nem lehet az oktatást, az egészségügyet, a közösségi közlekedést üzleti alapon működtetni.

"Ez leszakadás"

Varga Mihály úgy vélte, ha a Fidesz nem tud választ adni arra, miként jutott az ország a jelenlegi helyzetbe, mi ebből a kivezető út és hogyan lehet egy erkölcsi hitelét vesztett ember az ország miniszterelnöke, akkor nincs olyan előny, ami elég lenne a győzelemhez.

A gazdaság helyzetéről szólva közölte: Magyarország ma egyre lejjebb és lejjebb csúszik, jelentős az infláció, nő a munkanélküliség.

"Ez nem felzárkózás, hanem leszakadás" - tette hozzá Varga Mihály. További részletek itt!

"Kádár itt van közöttünk"


Nem csak válságban van az ország, de azt is ki kell mondani, hogy a rendszerváltás kudarcot vallott, hiszen nem sikerült magunk mögött hagyni a kádárista, szocialista rezsimet - jelentette ki Kósa Lajos.

Posztkádári rendszerben élünk, ez maga a szocialista demokrácia, nem polgári demokrácia - vélekedett a politikus.

Hozzátette: a "létező szocializmus itt van közöttünk". Úgy vélte, akárki is lopta el Kádár János csontjait, ez egyben tragikus szimbólum: Kádár nincs a sírjában, "itt van közöttünk". További részletek itt!

"Ismét Orbán legyen a kormányfő"

Az Európai Néppárt-Európai Demokraták elnöke kijelentette: ismét Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének kell kormányra kerülnie Magyarországon.

Az Európai Uniónak közös politikára van szüksége olyan stratégiai kérdésekben, mint az energia; elfogadhatatlan, hogy Magyarország, a magyar kormány e téren külön utakon járjon - jelentette ki Wilfried Martens.
Közölte: szükség van arra, hogy Magyarország világosan elkötelezze magát a közös energiapolitika mellett.

A Fidesz világosan síkra száll emellett az elkötelezettség mellett, és hasonló elkötelezettségre lenne szükség a kormányzó pártok részéről is. Elfogadhatatlan Vlagyimir Putyin orosz elnök energiapolitikája, amelyet "fegyverként használ" az EU ellen - jelentette ki Martens. További részletek itt!A szabad demokrata Gusztos Péter szerint Orbán Viktor Fidesz-elnök pártja kongresszusán sem hirdetett programot.

Igazat kell adni Kósa Lajosnak abban, hogy Kádár János itt jár közöttünk, vasárnap éppen a Fidesz kongresszusán mondott egy hosszú beszédet - jelentette ki Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese. Részletek itt!

Az MSZP szerint nem hangzottak el újdonságok a Fidesz kongresszusán, Orbán Viktor pártelnök "nem okozott meglepetést".

Semmiféle újdonságot nem mondott a Fidesz kongresszusán Orbán Viktor, a párt újraválasztott elnöke - mondta Varga László, az MSZP országos elnökségének tagja. Részletek itt!

Címlapról ajánljuk

Pénteken kaphatja meg a nagy zöld jelzést Ukrajna Oroszország bombázására nyugati fegyverekkel

Egyre nagyobb a várakozás, hogy Joe Biden amerikai elnök engedélyezi Ukrajnának a nyugati gyártású, nagy hatótávú rakéták bevetését Oroszországgal szemben. Moszkva a maga részéről azzal fenyegetőzik, hogy megsemmisíti azokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×