eur:
389.82
usd:
364.94
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Demcsák Zsuzsa is cégtárs?

A Magyar Nemzet szerint Demcsák Zsuzsa leendő kormányszóvivő is érdekelt férje egyik szerencsejátékokkal foglalkozó cégében.

Kormányzati előterjesztés készült a rokkantsági nyugdíj rendszerének megváltoztatására, olvasható a Népszabadságban. A javaslatban rehabilitációs járadék és új orvos szakértői minősítés bevezetése szerepel. A cél az, hogy minden olyan rokkant, aki képes munkavégzésre, lehetőséget találjon arra, hogy dolgozzon, így járadék helyett bérből élhessen. Rokkantnyugdíjat csak azok kaphatnának, akik a rehabilitációval sem lennének képesek teljes értékű munkára.

Demcsák is cégtárs, írja a Magyar Nemzet. A lap kiderítette, hogy Demcsák Zsuzsa leendő kormányszóvivő férje nemcsak ismerte Sz. Istvánt, akit bűnszervezet működésével gyanúsítanak, hanem be is társult annak legtöbb vállalkozásába. Az egyik szerencsejátékokkal foglalkozó cégben pedig Demcsák férje mellett maga a kormányszóvivő-jelölt is érdekelt, olvasható a lapban.

Az Index arra a kérdésre keresi a választ, hogy melyik kórházban halnak meg többen. Várhatóan még márciusban közzéteszik a kórházak teljesítménymutatóit. Az Egészségbiztosítási Felügyelet elnöke szerint a betegek megnézhetik, hány és milyen műtétet végeznek el az egyes kórházakban és milyen eredménnyel. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár ugyanakkor óvatos, mert szerintük a kórházak minőségi mutatóit nem könnyű meghatározni, ezért nem is vállalkozott kórházi toplista felállítására.

Elfogytak az eurókészletek a pénzváltóknál a forintárfolyam miatt, olvasható a Világgazdaságban. Az erős forint a devizahitelekre is hatással van. Az, aki tavaly júliusban vett fel svájci frank alapú hitelt, az most 100 ezer forint helyett 84 ezret törleszt. Ha nem is ekkora mértékben, de csökkenő törlesztőrészletekkel számolhatnak az euróalapú hitelt felvett adósok is. A lap szerint azoknak, akiknek most indul a futamidő, nem érdemes a törlesztőrészlet csökkenéssel számolniuk, hiszen a forint várhatóan már nem erősödik tovább.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy három folyón három vízi erőmű épülhet. Az engedélyezési és szakhatósági eljárások után befejeződött annak a közel hétmilliárd forintos programnak az előkészítése, amelynek keretében az ország három folyóján 1,5-2,0 megawattos erőmű épül fel. Az első építkezés a Vas megyei Kenyeri határában, a Rábán lesz. A kivitelező cég itt már a hálózati csatlakozási szerződést is aláírta a helyi áramszolgáltatóval.

A portfolio.hu a budapesti plázák frissítésének szükségességéről ír. Az internetes lap cikkéből kiderül, nem véletlen, hogy az utóbbi időben több budapesti bevásárló központ esett át ráncfelvarráson, ugyanis a plázák nagy része már nem felel meg a mai modern kiskereskedelmi követelményeknek, és némelyik bevásárlóközpont kifejezetten elavultnak számít. A portfolio.hu által megkérdezett szakértő szerint a bérlők már nagyobb üzlethelységeket és modernebb megjelenést várnak el, mint öt-tíz évvel ezelőtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Úgy ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság az adórendszerek teljes átalakítására. A javaslatok többek között magukban foglalják a rendszeres ingatlanadók bevezetését vagy a már meglévők növelését és a munkaadói terhek csökkentését, különösen az alacsony jövedelemű adófizetők esetében. Az ajánlások célja a zöld átmenet elősegítése, a Covid19-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése, a gazdasági felépülés fenntartása, valamint a magas energiaárak hatásainak kezelése volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×