eur:
388.96
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Fordulatot vár a védő a felgyújtott lány ügyében

Ellentmondásos vallomások születtek az első tárgyaláson a magyarcsanádi lány felgyújtásának ügyében. Az ügyészség szerint a 16 éves vádlott tavaly július 20-án megerőszakolt és felgyújtott egy 18 esztendős lányt. A vádlott ügyvédje az InfoRádiónak azt mondta, hogy fordulat is elképzelhető az ügyben.

Nem zárható ki, hogy új információk merülnek fel, amelyek más megvilágításba helyezik a magyarcsanádi lány meggyilkolásának ügyét - mondta az InfoRádiónak a tárgyalás első napja után a vádlott védőügyvédje. Bene Zoltán nem mondta meg, hogy védence mit vallott.

A Délmagyarország című Csongrád megyei napilap szerint elképzelhető, hogy a Muki becenéven ismert fiú ismét azt állítja, nem egyedül követte el a gyilkosságot. Korábban a lány barátját, S. Norbertet nevezte meg tettestársként.

A bíróság hétfőn kegyeleti okokból a nyilvánosságot kizárva hallgatta meg a 16 éves vádlottat, illetve annak anyját és az áldozat barátját. Délután azonban mindenki hallhatta annak a tanúnak a szavait, aki az elhunyt lány barátjának biztosított alibit.

Ez a 65 éves férfi úgy nyilatkozott, hogy a lány barátjával, S. Norberttel július 19-én megbeszélték, hogy másnap horgászni mennek. Szavai szerint a fiú a bűncselekmény napján hajnali négy órakor bekopogott hozzá, és vele volt egy magas, szőke lány, illetve a vádlott.

A férfi átöltözött, és elindultak. Nem sokkal később azonban Norbert arra kérte a vádlottat, hogy vigye haza a lányt. Ezt követően szétváltak, és a vádlott a lánnyal elindult a buszmegálló felé.

A férfi Norberttel megállt egy kocsmánál, ahol kávét ittak, majd együtt horgásztak addig, amíg a fiú anyja telefonált, és arra kérte gyermekét, hogy menjen haza, mert rendőrök keresik.

A vádlott ugyanakkor tagadta, hogy az idős férfi házánál járt, és azt is, hogy onnan bárki megbízására a sértettet haza vagy a buszpályaudvarra vitte volna.

A tárgyalás ma a tanúk meghallgatásával folytatódik. Lesz egy új elmeszakértői vizsgálat is.

Ha bebizonyosodik, hogy a lányt a vádlott rabolta el, fosztotta ki, erőszakolta meg és gyújtotta fel, akkor Muki 15 év szabadságvesztést kaphat.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×