eur:
389.2
usd:
362.29
bux:
68714.94
2024. május 8. szerda Mihály

Bíróság: elbírálásra alkalmatlan a kordon-ügyében született feljelentés

Jelenlegi formájában elbírálásra alkalmatlan a rendőrség feljelentése a fideszes képviselők kordonbontása ügyében, mert abban nincs pontosan megjelölve a feljelentettek köre és a tényállás - közölte a Fővárosi Bíróság.

Az Fővárosi Bíróság tudatta, hogy a bíróság megkeresi a BRFK-t a feljelentés kiegészítése miatt.

Ezután a bíróság felhívja a BRFK-t, hogy a Legfőbb Ügyészen keresztül kezdeményezze az országgyűlési képviselők mentelmi jogának felfüggesztését, amennyiben a képviselők arról hivatalosan nem mondtak le.

Mindezek után kerülhet az FB abba a helyzetbe, hogy a szabálysértési eljárás lefolytathatóságáról állást foglaljon - olvasható a bíróság közleményében.

A bíróság közlése szerint a rendőrség rendzavarás szabálysértésének elkövetése miatt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, volt miniszterelnök, Deutsch-Für Tamás, a pártelnök kabinetfőnöke, Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője, Répássy Róbert, a párt frakcióigazgatója, Kövér László választmányi elnök valamint a kordonbontásban aktívan résztvevő képviselőtársaikkal szemben tett feljelentést.

A közlemény szerint a feljelentést ismeretlen tettes ellen kellett lajstromozni, mert az nem tartalmazta a megjelölt emberek adatait, illetve a többi résztvevő személye nem beazonosítható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×