eur:
390.65
usd:
366.06
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Fodor Gábor: a kordont le kell bontani!

Fodor Gábor indokolatlannak tartja a Kossuth téri kordon fenntartását, ezért arra kéri a rendvédelmi minisztert, hogy kezdeményezze az elbontását. Az SZDSZ ügyvivője az Indexnek nyilatkozva elmondta: a jelenlegi helyzetben a kormányoldal felelőssége nagyobb.

"A rendőrségi kordon fenntartása indokolatlan volt. Arra kérem ezért Petrétei Józsefet, mint a rendvédelemért felelős minisztert, hogy mielőbb intézkedjen a kordonok elbontása ügyében", nyilatkozta az Indexnek Fodor Gábor, az SZDSZ ügyvivője.

A szabaddemokrata politikus a rendőrséget, a tüntetőket és a Fidesz képviselőit egyaránt törvényes és erőszakmentes viselkedésre kéri.

Fodor Gábor úgy látja: a polgári engedetlenség eszközeinek akkor van helyük a demokratikus közéletben, ha törvényes eszközökkel nem lehet célt érni; most viszont nem ez a helyzet.

A politikus hangsúlyozta: az ellenzéknek és a kormánynak egyaránt felelős magatartást kell tanúsítania, de most a kormányoldal felelőssége a nagyobb.

Fodor Gábor megjegyezte: a Fidesznek nyilvánvalóvá kell tennie, hogy nem kíván együttműködni az alkotmányos rendet elutasító erőkkel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×