eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Vecsésen volt az elrabolt kínai nemzetiségű szlovák férfi

Emberrablás bűntette megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a Nemzeti Nyomozó Iroda egy 20 éves és egy 17 éves Magyarországon élő, kínai nemzetiségű férfi, valamint két egyelőre még ismeretlen társuk ellen - közölte Csizner Zoltán, az NNI Bűnügyi Főosztályának vezetője.

Mihály Csaba, a Bűnügyi Főosztály Különleges Ügyek Osztályának vezetője az ügy részleteiről szólva elmondta: az NNI a szlovák hatóságoktól kapott értesítést arról, hogy egy 30 éves kínai nemzetiségű szlovák állampolgárt elraboltak.

A sértett felhívta Szlovákiában élő rokonát és közölte vele, hogy emberrablók tartják fogva, akik szabadbocsátásáért cserébe 3 millió szlovák koronát követelnek, melyet Budapesten kell majd átadni - fűzte hozzá Mihály Csaba.

Az NNI munkatársai Vecsés külterületén azonosították be azt az épületet, ahol a sértettet tartották. A Rebisz Terrorelhárító Szolgálat munkatársai szerda reggel hatoltak be az épületbe, ahol megtalálták a férfit, a gyanúsítottakat pedig elfogták.

A helyszíni szemle során az átadott váltságdíjat is lefoglalták az NNI nyomozói.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×