eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

"Gyurcsány a hazugság, a csőd, a rendőrattak miniszterelnöke"

Az Európai Néppárt magyar képviselői nem vesznek részt a Gyurcsány Ferenc által kezdeményezett találkozón - közölte Szájer József fideszes EP-képviselő.

"Az elmúlt hónapok történései megtépázták a hatalmához görcsösen ragaszkodó miniszterelnök tekintélyét, és most kétségbeesett próbálkozásokat tesz a látványpolitizálás régóta használt szocialista eszközeit bevetve, hogy megmutassa: nincs elszigetelve. A Fidesz európai képviselői valamint az Európai Néppárt lemondásra szólította fel Gyurcsány Ferencet, és ezen a véleményünkön nincs okunk változtatni" - tudatta a képviselő.

Hozzátette: "elmondtuk: az országot szándékosan félrevezető, a gazdaság válságát súlyosbító, morális tekintélyét elvesztő miniszterelnök hivatalban maradása súlyosan rontja Magyarország tekintélyét, és csökkenti uniós érdekérvényesítő képességét, és ezzel árt minden magyar polgárnak".

"Tiltakoztunk a polgári szabadságjogok többszöri durva megsértése ellen, és a rendőrség és az igazságszolgáltatás pártpolitikai befolyásolása ellen. Ezen politikai akciók élén is Gyurcsány Ferenc állt. Ez a magatartás nem méltó egy európai uniós demokrácia vezetőjéhez" - írta Szájer József.

"Demokrataként, választott képviselőként elfogadhatatlannak tartjuk a demokratikus polgári elveket nyíltan megtagadó arrogáns kormányzati magatartást. Meggyőződésünk, hogy Gyurcsány Ferenc nem alkalmas Magyarország képviseletére, nem demokrata, és nem képes Magyarország - jórészt általa és kormánya által okozott - súlyos gazdasági bajainak orvoslására" - fűzte hozzá.

"Mi olyan miniszterelnökkel kívánunk találkozni, aki nem tehertétel az ország európai érdekérvényesítésben. Olyannal, aki képes és alkalmas a nemzet képviseletére Európában. A hazugság, a csőd, a rendőrattak miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc nem ez az ember" - zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×