eur:
393.17
usd:
353.89
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Számos országnál kevesebbet költünk gyógyszerre

Az OECD 2004-es jelentése szerint az Európai Unióban több mint 10 ország költ többet gyógyszerre, mint Magyarország - mondta az InfoRádiónak a GKI Egészségügy-kutató Intézet ügyvezető igazgatója.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter korábban azt mondta: a magyarországinál csak Franciaországnak és Görögországnak nagyobb a gyógyszerkiadása Európában.

Skultéty László azonban az InfoRádióban azt közölte: a dollárban kifejezett kiadások szerint 10 országban nagyobb a gyógyszerkiadás, de ha a kiadások vásárlóerejét nézzük, akkor még két országot, Hollandiát és Dániát is a nagyobb költők közé sorolhatjuk.

Az ügyvezető igazgató hozzátette: Magyarországon hét év alatt 30 százalékkal emelkedett az elfogyasztott gyógyszerek mennyisége, miközben a készítményekre háromszor annyi pénzt költött el az állam. Ez annak köszönhető, hogy az egészségbiztosító egyre drágább készítményeket von be a támogatotti körbe.

Egy doboz gyógyszer átlagára hét év alatt két és félszeresére emelkedett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×