eur:
393.17
usd:
353.89
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Gyógyszerhiány több patikában

A gyógyszertárak nagy részében többszörösére nőtt a forgalom az utóbbi hetekben. Leginkább azok a gyógyszerek fogynak, melyek márciustól vénykötelesek lesznek, sok készítményből már hiány van.

A gyógyszertárak többségében hosszú sorok kígyóznak, az Algopyrin és a Quarelin több helyen már hiánycikk.

Akadnak olyan vidéki patikák, ahol - ha az orvos 2-3 dobozzal írt fel egy gyógyszerből - a nagy igény miatt egyelőre csak egyet adnak ki, felírják a vásárló nevét, és később kapja meg a többit.

Az InfoRádió által megkérdezett fővárosi patikákban a forgalom a többszörösére nőtt az utóbbi hetekben.

A legjobban azok a gyógyszerek fogytak, amelyek hamarosan vénykötelesek lesznek, így ezek többsége sok helyen hiánycikk.

Sokan jó előre beszerzik a szükséges gyógyszereket. Akadt azonban olyan is, aki már hoppon maradt.

Tapasztalataink szerint a megkérdezett betegek többsége csak végső estben tér el a már megszokott készítményektől.

Akadt azonban olyan is aki egyszerűen úgy fogalmazott: "minek vegyek előre bármit? Majd ha kell, összekuporgatom a pénzt".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×