eur:
393.17
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Bezárhatnak a budapesti színházak, ha elfogadják a költségvetést?

Veszélyeztetné a színházak működését, a kulturális alapok, alapítványok tevékenységét pedig megszüntetné a fővárosi közgyűlés költségvetés-tervezete. A javaslat 1,8 milliárd forinttal csökkentené a kulturális ágazat támogatását.

A színházak eddigi 1,7 milliárdos támogatását több mint egymilliárd forinttal tervezi csökkenteni a fővárosi közgyűlés, az egész ágazatból 1,8 milliárd forintot vonna ki a fővárosi közgyűlés a költségvetési javaslat szerint - mondta fővárosi közgyűlés kulturális bizottságának elnöke.

A színházak működését komolyan veszélyeztetné ez a lépés, a rendkívül fontos kulturális alapok, alapítványok pedig megszűnnének, ezért Bőhm András szerint a tervezet megvalósíthatatlan.

Az SZDSZ-es politikus azonban elismeri, hogy szükség van a támogatások megkurtítására, és fontos, hogy ezt a kulturális intézmények vezetői is megértsék.

Bőhm András reméli, hogy a kulturális ágazaton belülről érkezik majd egy olyan javaslat, amelyet fel tudnak használni a költségvetési vitában.

A költségvetést február végén vagy március elején szavazza meg a közgyűlés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×