eur:
393.17
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Az Algopyrin mellett további 18 gyógyszer válik vénykötelessé

Végleges a február közepétől receptkötelessé váló készítmények listája. Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára az InfoRádióban elmondta: összesen 19, metamizon és aminofenazon tartalmú fájdalom- és lázcsillapítót vontak be ebbe a körbe.

Horváth Ágnes közölte: vényköteles lesz - egyebek mellett - az Algopyrin, a Quarelin, a Demalgon, a Germicid, az Antineuralgica és a Meristin.

A patikákban szintén receptre adják majd ki a Panalgorint, a Novalgint, Algozone-t, az Algopyrin komplext, az Analgetikát, az Antipyreticumot, az Analgeticumot és a Noraminofenazont.

Ezen készítmények mindenfajta kiszerelése, és ha van kúp formája csak vényre adható ki a jövőben.

A politikus hozzátette: az Országos Gyógyszerészeti Intézet megkezdte az eljárást az ügyben. Horváth Ágnes hangsúlyozta: az Európai Unióban vagy kivonták a forgalomból, vagy csak receptre lehet kapni a listán szereplő készítményeket.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a tervek szerint áprilistól már működik az a rendszer, amelynek segítségével ellenőrizni lehet, hogy egy állampolgár fizetett-e járulékot. Horváth Ágnes hangsúlyozta: ezért fontos, hogy mindenki minél hamarabb tisztázza: jogosult-e az ellátásokra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×