eur:
393.17
usd:
353.89
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

A vasutasok is sztrájkolnak majd a MÁV-kórházért

Országos sztrájkra készül a Budai MÁV Kórház megszüntetése és a Szolnoki MÁV Kórház átalakítása ellen a Vasútegészségügyi Dolgozók Szakszervezete. A sztrájkhoz valószínűleg csatlakoznak majd a vasutas szakszervezetek is.

Sztrájkbizottságot alakít, és sztrájkra készül a Vasútegészségügyi Dolgozók Szakszervezete, amelyben a vasutasok is részt kívánnak venni - mondta InfoRádiónak a csoport ügyvezető alelnöke.

A vasúti törvény deklarálja, hogy a vasútegészségügy elkülönült és egységes rendszer, ehhez képest megindultak az ágyszámokkal kapcsolatos megbeszélések a regionális egészségügyi tanácsoknál a MÁV-kórházakkal kapcsolatban is - hangsúlyozta Prókay Sándorné.

A szakszervezet ügyvezető alelnöke hozzátette: az egészségügyi miniszter kórház-átalakítási javaslatáról csak az internetről értesültek. A tervezet szerint a budai intézményt megszüntetné, a szolnokit pedig elfekvővé alakítaná a minisztérium.

A szervezet többször kezdeményezett tárgyalásokat a tárcával, és a megbeszélésen nem vitatták, hogy 10-15 százalékos ágyszám-leépítésre szükség van a vasútegészségügyben is, javaslatukra azonban egy hónapja nem kaptak választ - tette hozzá Prókay Sándorné.

Éppen ezért a múlt héten azonnali meghallgatást kértek a minisztertől, de elfogadhatatlan választ kaptak: Molnár Lajos szakmai érvek nélkül csupán annyit közölt, tarthatatlan, hogy "az utca mindkét oldalán van kórház" - mondta a szakszervezet képviselője.

Hátsó szándék, nem a betegek érdeke


A szakszervezet nem elégedett az indoklás nélküli miniszteri kijelentéssel, miszerint a Budai MÁV Kórházra nincs szükség. A tagok továbbra is úgy gondolják: szó sincs a betegek érdekeiről, a cél a nagyszerű helyen fekvő telek megszerzése.

"Felelősséggel kijelentem, hogy a Budai MÁV Kórház Magyarország tíz legjobb kórháza között van" - mondta Prókay Sándorné.

A Közép-Magyarországi Regionális Egészségügyi tanácsnak kell döntenie a Budai Máv Kórház sorsáról - mondta az InfoRádiónak az egészségügyi tárca államtitkára, aki nem válaszolt egyértelműen arra, hogy miért nem javasolt a miniszter egy ágyat sem az intézménynek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×