eur:
393.24
usd:
354.41
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Varga Dániel egymaga megverte az Egert

A Vasas 12-6-ra nyert az Eger ellen a Komjádi uszodában a férfi vízilabda Euroliga csoportkörének harmadik fordulójában. Varga Dániel zseniális formában játszott: egymaga hat gólt szerzett.

A meccsnek három-három ponttal, azaz egyaránt egy-egy győzelemmel és vereséggel nekivágó együttesek több mint presztízscsatája felettébb ideges hangulatban kezdődött, az izgatottságtól feltűnően sokat hibázó játékosok egyre-másra hagyták ki a helyzeteket, így aztán nem csoda, hogy a nyitónegyedben egyetlen árva gól esett a bal felső sarkot pompásan kilövő Varga Dániel jóvoltából.

A fiatal válogatott játékos vette be a folytatásban is az egri kaput (2-0), Matajsz Márk szépítő csavargólja után pedig nagy angyalföldi sorozat következett: a Vasas meg sem állt 5-1-ig.

Folytatódott a Varga-show

A nagyszünet után az Eger jelezte, hogy még nem adta fel (5-2), ám a történelmi város jelenlegi pólós harcosai ezzel gyakorlatilag el is lőtték a puskaporukat.

A Vasas felpörgette a játékot, és mivel a hevesiek válogatott kapusa, Jászberényi Gábor mind ritkábban találkozott a labdával, hatalmas különbség alakult ki a két gárda között, elsősorban a Varga-fivérek, a bravúros teljesítménnyel összesen fél tucatszor (!) eredményes Dániel és öccse, Dénes jóvoltából, akik majdhogynem tetszés szerint lődözték a gólokat (9-2).

A zárónegyedre hattalálatnyi előnnyel jött ki Földi László legénysége, és ezt meg is tartotta Gerendás György csapatával szemben.

Sikerével a Vasas lépéselőnyt szerzett a csoport második helyéért zajló különviadalban, igaz, hátrányát az Eger ledolgozhatja az egri visszavágón - persze nem a szombaton mutatott teljesítménnyel.Edzői nyilatkozatok

Földi László, a Vasas vezetőedzője:

"Nehéz ellenfelet győztünk le alapvetően a fegyelmezett, nagyon jó védekezésünkkel. Ám az Euroliga legjobb nyolc csapata közé kerüléshez még további meccseket kell nyernünk, s a mai is akkor lesz jelentős és valódi siker, ha a hó végi visszavágón is mi győzünk."

Gerendás György, az Eger vezetőedzője:

"Amit mutattunk, sajnos nem rövidzárlat volt a részünkről, a Vasas szép és szerencsés gólokat lőtt, mi meg elkezdtünk kapkodni, ez pedig ilyen szinten, az Euroligában megbocsáthatatlan. Remélem, Egerben sikerül fordítani."

Címlapról ajánljuk
A liberális New York Times Trump győzelmét jósolja, a konzervatív brit Telegraph viszont a vereségét valószínűsíti
tudósítónktól

A liberális New York Times Trump győzelmét jósolja, a konzervatív brit Telegraph viszont a vereségét valószínűsíti

Feje tetejére állt az angolszász médiavilág: a brit konzervatív napilap, a Telegraph felmérése szerint jelenleg Kamala Harris, a demokraták jelöltje vezet az amerikai elnökválasztái harcban. A liberális véleményvezér New York Times viszont öt olyan tényezőt sorol fel, amelyek alapján esélyesebb, hogy ismét Donald Trump kerül a Fehér Házba.

Azonnali kitoloncolások: kemény ultimátumot intézett a kormányhoz a CDU elnöke

A tartományi választások után a hét elején úgy tűnt, hogy közös nevezőre juthat az illegális bevándorlás szigorításáról a három kormánypárt, valamint az ellenzék vezető erejének számító CDU/CSU. A tárgyalóasztal mellől még óvatos derűlátással álltak fel, Friedrich Merz azonban váratlan kijelentést tett.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×