eur:
392.43
usd:
353.99
bux:
72289.65
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Drágább lehet a csirkehús is

Drágulhatnak az élelmiszerek: a baromfihús néhány héten belül 15 százalékkal kerülhet többe, a pékek és a Tej Terméktanács is áremelésben reménykedik. A kereskedők ellenzik a drágítást.

A Népszabadság az élelmiszerek várható drágulásáról ír. Az összefoglalóból kiderül: a baromfihús ára heteken belül 15 százalékkal kúszhat feljebb, de a sertéshús ára - az ágazatban tapasztalható túltermelés miatt - aligha változik.

A legnagyobb harc a pékek és a kereskedők között van. Az előbbiek 15-20 százalékos áremelésért küzdenek, az utóbbiak azonban két számjegyű drágulásról hallani sem akarnak.

A tejiparban pedig - bár az olcsó import tej lenyomja az árakat - a Tej Terméktanács 4 százalékos áremelésben reménykedik.

A Magyar Nemzetben olvashatják, hogy egy tervezet szerint az ország és az ellátórendszerek mellett saját magát is megreformálná az SZDSZ. A pártban az MSZP-ben bevett központosító intézkedéseket vezetnének be: a szűk elnökség kezében összpontosulnának a pártirányítási feladatok.

Az elnök szabad kezet kapna az alelnökök kiválasztásában, és csökkenne az ügyvivői testület hatásköre is.

Az Index arra keresi a választ, miért kobozzák el a magyar hatóságok a román határon a töltött káposztát. A Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke szerint egyrészt azért, mert Romániában gyakori a sertéspestis, másrészt azért, mert egy uniós határozat tiltja a friss sertéshús, illetve a sertéshúst tartalmazó termékek szállítását.

A Napi Gazdaság összefoglalójából kiderül, hogy leginkább az uniós joghoz való alkalmazkodás határozza meg az idei első félévben a parlamenthez benyújtandó törvényjavaslatok tartalmát. A javaslatok nagy része gazdasági tárgyú. Módosul a cégtörvény, változik az ingatlanszabályozás és benyújtják az értékpapírosításról szóló törvényjavaslatot is.

A Világgazdaságarra figyelmeztet, hogy egyre inkább luxus a fiókos bankolás. A személyesen kezdeményezett tranzakciókhoz képest az internetes ügyletek jóval olcsóbbak. Valószínűleg ez az oka annak, hogy tavaly júniusban 950 ezer lakossági ügyfél rendelkezett már internet-banki szerződéssel.

A Portfolio.hu választ keres arra, hogy miért áll üresen vagy alig kihasználtan jó néhány budapesti irodaház. A tanulmányból kiderül, hogy a már három éve szellemházként funkcionáló Kálvin Centerbe - miután az osztrák tulajdonos elvégeztette a szükséges átalakításokat - februártól költöznek az első bérlők, négyzetméterenkénti 17 eurós bérleti díjért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Azonnali kitoloncolások: kemény ultimátumot intézett a kormányhoz a CDU elnöke

Azonnali kitoloncolások: kemény ultimátumot intézett a kormányhoz a CDU elnöke

A tartományi választások után a hét elején úgy tűnt, hogy közös nevezőre juthat az illegális bevándorlás szigorításáról a három kormánypárt, valamint az ellenzék vezető erejének számító CDU/CSU. A tárgyalóasztal mellől még óvatos derűlátással álltak fel, Friedrich Merz azonban váratlan kijelentést tett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Elnökválasztás és a piacok , avagy melyik jelölt a jobb a tőzsdéknek? - díjmentes, interaktív online előadás

Elnökválasztás és a piacok , avagy melyik jelölt a jobb a tőzsdéknek? - díjmentes, interaktív online előadás

Az elnökválasztások közeledtével a piacok figyelme egyre inkább a lehetséges kimenetelekre és azok gazdasági hatásaira összpontosul. A befektetők számára kritikus kérdés, hogy melyik jelölt gazdaságpolitikája ígéri a stabilabb és növekedésorientált környezetet a tőzsdék számára. Az online előadás célja, hogy átfogó képet nyújtson arról, hogyan befolyásolhatják a politikai döntések a piacokat, és milyen tényezők határozzák meg a befektetők bizalmát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 5. 15:56
×
×
×
×