eur:
393.25
usd:
354.81
bux:
72243.41
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Még mindig keresnek romlott élelmiszereket

Még jövő év elején is átcimkézett termékek illetve szabálytalan tárolás után kutatnak az élelmiszterbiztonsági ellenőrök a Budapest környéki raktárakban.

Folytatódik az ellenőrzés a főváros környéki élelmiszerraktárakban az év végén és 2007. első napjaiban is - közölte a Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás vezetője.

Virsinger György azt mondta: azt vizsgálják, vannak-e további szabálytalan tárolások, illetve lejárt szavatosságú áru átcímkézésére utaló újabb manipulációk.

Az akciókban továbbra is húsz állatorvos vesz részt. Virsinger György hozzátette: az eddig lefoglalt élelmiszertételek megsemmisítése vontatottan halad, mert a kifogásolt áruk tulajdonosai nem nagyon működnek együtt a hatósággal.

A hamisítási botrányban leginkább érintett M.E.G.A. cégcsoport több külföldi beszállítója is azt állítja, hogy az ő árujuk nem tartoznak a manipulált tételek közé, így azok elvben továbbra is forgalmazhatók lennének.

Ehhez azonban a hatóság az áru eredetét, származási helyét, gyártási idejét igazoló eredeti dokumentumokat kért tőlük, hogy a szakemberek ellenőrizhessék ezeket az adatokat.

Elsősorban tejtermékek, közöttük sajtok tartoznak ebbe a cikkcsoportba - tette hozzá Virsinger György.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×