eur:
393.25
usd:
354.83
bux:
72243.41
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Ki vezesse az új titkosszolgálatot?

A nemzetbiztonsági szolgálatok összevonásával egyetért az MSZP és a Fidesz, de az új szervezet irányítását a két párt másképpen képzeli el.

A legfontosabb kritika az MSZP-n belül az, hogy a szolgálatok kormányzati irányítása nem megfelelő, és a szolgálatok összevonása sem halad megfelelő ütemben - mondta el az InfoRádióban Demeter Ervin.

A Fidesz-kormány egykori nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős tárca nélküli minisztere szerint tartalmi feladataik szerint kellene összevonni az öt nemzetbiztonsági szervezetet.

Demeter Ervin egyetért az MSZP nemzetbiztonsági munkacsoportjának kormányzati kritikájával, amely szerint ismét tárca nélküli miniszter, vagy szakállamtitkár felügyelete alá kellene helyezni a titkosszolgálatokat.

Tóth Károly, az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke szerint is tartalmi feladataik alapján kellene összevonni az öt nemzetbiztonsági szervezetet.

A szocialista politikus azonban nem ért egyet azzal, hogy a titkosszolgálatokat helyezzék ismét tárca nélküli miniszter, vagy szakállamtitkár felügyelete alá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×