eur:
393.25
usd:
354.83
bux:
72243.41
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

A főrendőrök a nyugdíjat választják

Működésképtelen Fővárosi Közgyűlés, újabb főrendőrök távoztak a testülettől, túl olcsó a külföldi pezsgő - az Inforádió a ma reggeli lapokból szemlézett.

Folytatódik a főrendőrök elvándorlása

Zsombók György ezredes, a bűnügyi főosztály vezetője lesz a Nemzeti Nyomozó Iroda új igazgatóhelyettese, miután az egyik igazgatóhelyettes, Liszka Károly ezredes januártól nyugállományba vonul - értesült a Népszabadság. Zsombók György utódául Csízner Zoltán alezredest a Nemzeti nyomozó Iroda Különleges Ügyek Osztályának vezetőjét nevezik ki.

Híg a leve

Ellepte az országot a külföldi pezsgő - írja a Magyar Nemzet. Olcsó és gyenge minőségű német és olasz importpezsgővel csalogatják az év utolsó napjaiban a kereskedelmi láncok a vevőket. Szakemberek szerint érdemesebb a hazai középkategóriás márkákat vásárolni, így kevésbé várható, hogy rosszabb külfüldi termékkel elrontjuk az ünnepeket -olvasható a napilapban.

A cikk azt taglalja, hogy az évente vásárolt mintegy 24-25 millió palack pezsgőből mennyi a hazai-, illetve külföldi termék, és mennyi a silányabb minőségű vagy márkás ital.

Fővárosi Közgyűlés: 67 részre szakad?


Az Index Tarlós-hullám és SZDSZ-belharcok Budapesten címmel közöl cikket. A portál szerint működésképtelen a Fővárosi Közgyűlés: a koalíción és az ellenzéken belül is törésvonalak százai húzódnak, pedig csak 67-en ülnek a testületben. A város működése szinte csak alkalmi koalíciókon, egy-két ki-, be- és átszavazgató képviselőn múlik.

Vissza a városba?

A Napi Gazdaság arról, hogy hány topmenedzser mondott le 2006-ban vagy távozott kényszerűen cégétől. Több esetben is komoly feszültségek húzódtak meg a háttérben, pedig az érintettek neve már szinte összeforrt az általuk vezetett vállalatokéval. A lap úgy fogalmaz: több emblematikusnak tartott vállalatvezető pályafutása is megtört.

A portfolio.hu Költözzünk a belvárosba! - Mit, hol, mennyiért? címmel ad körképet arról, milyen lakásokat vásárolhatnak az érdeklődők az V-IX.kerületben, és hogy mennyit nőttek az árak az elmúlt egy évben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×