eur:
393.29
usd:
355.02
bux:
72243.41
2024. szeptember 4. szerda Rozália

A szökőár áldozatait, vagy az éhező gyerekeket támogatná?

A Baptista Szeretetszolgálat igazgatója szerint nemcsak az adományok gyűjtése, hanem a személyes átadása is fontos. Szenczy Sándor elmondta: a rászorulóknak sokszor többet segít a személyes jelenlét, a lelki támasz, mint a segélycsomag.

Az adakozás kultúrája nagyon szélsőséges. Amikor a média hírt ad valamiről, az olyan, mintha csak az létezne - mondta ez az InfoRádióban a Baptista Szeretetszolgálat igazgatója.

Szenczy Sándor hozzátette: ilyenkor olyan aránytalanságok is előfordulnak, hogy a szökőár után Indonéziába, Srí Lankára több százmillió forint érkezett 12 ezer embertől, míg a gyermekétkeztetési program számára csak 180-an adakoztak.

Ahol ott van a kamera, az létezik - összegzett az igazgató.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×