eur:
388.49
usd:
360.55
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Balesetek, sérülések: karácsonykor sem pihenhettek a tűzoltók

Nem teltek nyugodtak az ünnepek a tűzoltók számára, ugyannyiszor kellett kivonulniuk, mint az átlagos hétköznapokon - mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádióban. Karácsonyfatűzből idén eddig kevés volt.

A halálos áldozatot is követelő töki tűzről Dobson Péter elmondta: a két férfi közül csak az egyik tudta elhagyni az épületet - ő értesítette a tűzoltókat -, társa bennégett.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője közölte: eddig 17 olyan tűzesetről tudnak, amelyet adventi koszorún felejtett, vagy karácsonyfán égő gyertya okozott. Ez kevesebb, mint tavaly, és nem sérült meg senki ezek következtében.

Dobson Tibor megjegyezte, hogy az ünnepek nem teltek csendesen a tűzoltók számára, akiket eddig mintegy 500 alkalommal hívtak segítségül, ami eléri a hétköznapok átlagát.

A halálesetek, sérülések szempontjából sem pozitív a kép, az ünnepek alatt eddig 15-en vesztették életüket, és majdnem hetvenen sérültek meg, többségében közlekedési balesetekben - tette hozzá. (Azóta 16-ra emelkedett a halálos áldozatok, és 71-re a sérültek száma.)Csak kisebb eszközöket használhatunk szilveszterkor

Az OKF szóvivője a szilveszterrel kapcsolatban hangsúlyozta: idén is tilos petárdát használni; csak a kisebb tűzijátékok használata legális.

A pirotechnikai termékeket december 28-a és 31-e között, a kijelölt helyeken lehet megvenni; a használat szilveszter napján este hat órától másnap reggel hatig szabályos; ekkor is csak saját felelősségre, és ha az illető elmúlt 18 éves.

A fel nem használt darabokat január 5-ig lehet visszavinni a vásárlás helyére; aki ezt nem teszi meg, szabálysértést követ el, és akár 50 ezer forintra is megbírságolhatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×