eur:
393.29
usd:
355.02
bux:
72243.41
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Õrizetbe vettek három kínai zsarolót Budapesten

Három kínai zsarolót vett őrizetbe a rendőrség, amikor áldozatuktól átvették a korábban követelt pénzt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.

Kormos Endre az ügy előzményeiről elmondta: három, Budapesten élő kínai férfi próbált megzsarolni egy 57 éves, szintén kínai férfit. A zsarolók szeptember 20-án fenyegették meg áldozatukat, hogy ha nem fizet, akkor bántalmazzák családját, és tönkre teszik az általa üzemeltetett éttermet.

A férfi a fenyegetés hatására átadta a zsarolóknak a megszabott összeg egy részét. Azok újra megfenyegették az áldozatot és még több pénzt követeltek tőle. Az áldozat feljelentést tett a rendőrségen - közölte a sajtóügyeletes.

A rendőrség a feljelentés nyomán indította el a nyomozást, majd a BRFK akcióosztálya december 23-án este 22 óra körül, a pénz átadása után fogta el a 34, a 36 és a 38 éves férfiakat, és egyiküknél megtalálták az átadott összeget is.

Az elkövetők ellen az eljárás megindult - mondta Kormos Endre.

Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×