eur:
389.2
usd:
361.43
bux:
68379.97
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Veszélyes hulladékot találtak a fővárosban

Nagy mennyiségű környezetre veszélyes hulladékot találtak Budapest III. kerületében - közölte a rendőrség, amely ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

A BRFK sajtóügyeletese elmondta: a hulladékot a Pósa utcában, egy építési területen találták meg lakossági bejelentés alapján. Pontos mennyiségét és jellegét szakértők állapítják meg.

Varga Ildikó hozzátette: a kerületi rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, környezetre veszélyes hulladék jogellenes elhelyezése miatt.

December elején a Bács-Kiskun megyei Kiskunmajsán, egy volt szovjet laktanyában találtak 144 bála Németországból származó vegyes háztartási hulladékot, azóta pedig több megyei településen is felfedeztek hasonló tárolókat.

A kiskunmajsai ügyben csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Halász István kunbajai polgármestert.

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt folyó ügyben Halász István mellett további három őrizetbe vett ember előzetes letartóztatását is elrendelték, köztük van a polgármester felesége is-

Õ a nyomozás adatai szerint - a kunbajai Szinkron 99 Kft. teljes jogú képviselőjeként - az illegálisan behozott hulladék megrendelője volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×