eur:
389.14
usd:
360.79
bux:
68467.12
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Pálmafruits 90: a talányos cég, több száz tonna hamis élelmiszerrel

A több száz tonna hamis élelmiszert tároló raktár bérlőjéről, a Pálmafruits 90 Kft.-ről egyelőre nem sokat tudni: internetes honlapjuk nincs, a tulajdonos külföldön, a raktáros pedig nem tud semmit.

A Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás feljelentése nyomán az InfoRádió utánajárt a Pálmafruits 90 Kft.-nek, amelynek raktárában több száz tonna romlott élelmiszer tároltak és címkéztek át.

A nagyobb internetes keresők egyetlen oldalt sem találnak, amelyen a cég neve szerepel. A kft-nek saját honlapja nincs, a tudakozóban megadott telefonszámokon csak egy raktárost sikerült elérnünk, aki semmit nem tud az esetről.

Elmondta viszont, hogy a cég ügyvezetője, Dudics Zoltán az Egyesült Államokban telel, ahol nem elérhető, és csak december 27-én tér haza Magyarországra.

Több mint öt éve működik

A cégtárban lévő adatok szerint a Pálmafruits 90 Kft.-t 2001 októberében alapították, székhelye Budapesten van, de fióktelepet tart fenn Siófokon és Törökbálinton is. Tevékenységei között van élelmiszer, ital, dohányáru, zöldség, gyümölcs, hús- és tejtermékek nagy- és kiskereskedelme, valamint tárolás, raktározás és étkezőhely üzemeltetése.

A pest megyei főállatorvos elmondta: több ezres lehet a hamisított termékek listája, a húson, tejtermékeken, kávén és fűszereken kívül édességet, tésztaféléket és konzerveket is találtak a raktárban, és az is előfordulhat, hogy nagy áruházakba is kerültek a Pálmafruits 90 Kft. termékeiből.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Fontos sávban a forint

Fontos sávban a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×