eur:
389.66
usd:
362
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Büntetőeljárás indult az újabb élelmiszer-hamisítás ügyében

Ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást a rendőrség az újabb törökbálinti élelmiszerhamisítási ügyben. A száz tonna lejárt szavatosságú árut lefoglalták, a cég ügyvezetőjét azonban nem keresik.

A rendőrség az Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrzési Állomás feljelentése alapján rossz minőségű áruk forgalomba hozatalának bűntette miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen, miután a Pálmafruits 90 Kft. raktáraiban csütörtökön újabb 100 tonnányi romlott élelmiszert találtak - mondta el az InfoRádiónak Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A szóvivő elmondta: nincs összefüggés a két héttel ezelőtti és a mostani eset közt, a M.E.G.A. Trade Kft-nek és a Pálmafruits 90 Kft.-nek semmilyen tekintetben sincs köze egymáshoz.

Nyomtatókat is lefoglaltak

A rendőrség lezárta a raktárakat és lefoglalta az ott talált lejárt szavatosságú termékeket. A nyomozók nyomtatókat és különböző hígító és oldószereket is találtak a helyszínen - tette hozzá Belicza Andrea.

Egyelőre nem keresik a tulajdonost

A rendőrök jelenleg szakértők bevonásával vizsgálják a lefoglalt élelmiszereket, és a főállatorvosi hivatal segítségével kutatják, vajon mely boltokba kerülhettek termékek a Pálmafruits 90 Kft. raktáraiból.

Jelenleg a tanuk kihallgatása folyik, a cég tulajdonos-ügyvezetőjét, aki Amerikában tartózkodik, nem keresik, hiszen a megalapozott gyanú megállapításához minden bizonyíték a rendőrség rendelkezésére áll - mondta el a rendőrségi szóvivő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×