eur:
388.51
usd:
360.54
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Orbán: a magyarok felelőssége, hogy elmennek-e a népszavazásra

A magyar állampolgárok felelőssége, hogy elmennek-e a Fidesz kezdeményezte népszavazásra - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Polgári Magyarországért Alapítvány díjátadóján, ahol többek között a Terror Háza Múzeum főigazgatója kapott elismerést.

A Fidesz elnöke a Károli Gáspár Református Egyetem dísztermében rendezett eseményen arról beszélt, hogy nemcsak a hatalmon lévőknek, hanem minden magyar állampolgárnak személyes, de eltérő súlyú felelőssége van a jövő formálásában.

"A kormányzatnak a felelőssége az, hogy döntéseivel miként juttatta ide az országot, a parlamenti ellenzéknek, hogy mit tett ennek megakadályozására, a ma kitüntetett Terror Háza Múzeumnak az, hogyan tárta elénk a múlt döntéshozóinak a szerepét. A magyar állampolgároknak pedig az, hogy demokratikus választói hatalmukkal miként éltek, és hogy elmennek-e tavasszal a népszavazásra. A magyar állampolgárok felelőssége és lehetősége, hogy a kormányzat a hatalom megtartása érdekében hozott felelőtlen döntéseinek az árát ne velünk fizettethesse meg" - fogalmazott Orbán Viktor.

Az eseményen átadták a Polgári Magyarországért díjat, amelyet Schmidt Mária, a Terror Háza múzeum főigazgatója, F.Kovács Attila építész és Kovács Ákos zenész kapott, a Terror Háza Múzeum, valamint a Hódmezővásárhelyi Holokauszt Központ és Emlékpont létrehozásában elért közös teljesítményükért.

A Fidesz 2003-ban alapította a Polgári Magyarországért Alapítványt, amely először 2005-ben, Mádl Dalmának, a volt köztársasági elnök feleségének ítélte oda a Polgári Magyarországért díjat. Az elismeréssel egy plakett, egy oklevél és egymillió forint jár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×