eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Fegyelmit kért maga ellen a kórházigazgató

Lemond megbízatásáról az egri kórház pénzügyi stabilizációjával megbízott önkormányzati biztos, miután a fenntartó hevesi megyegyűlés elutasította a közreműködésével kidolgozott reorganizációs program meghatározó elemet. A kórház főigazgatója eközben fegyelmi eljárást kezdeményezett maga ellen.

Szakács Ferenc, a több mint 1100 ágyas intézmény főigazgatója elleni fegyelmi eljárás megindításáról még nem hozott határozatot a megyegyűlés.

A helyzetet bonyolítja, hogy a fenntartó önkormányzat, elnök és tisztségviselők hiányában csaknem működésképtelen. Ugyanis a Fidesz és szövetségesei, illetve az MSZP egyaránt 20-20 mandátumot szereztek az önkormányzati választásokon és mindkét fél igényt tart a testület vezetésére.

Kató Gábor önkormányzati biztos a többi között a mosoda és a gyógyszertár vállalkozói kiszervezését, ezzel párhuzamosan pedig 100 ember elbocsátását javasolta a fenntartónak. Mindezt azzal indokolta a biztos, hogy intézkedések hiányában az állami normatív támogatások csökkenése miatt félmilliárd forintra nő az intézmény hiánya.

Ugyanakkor az intézkedések előkészületeként már le is zajlottak a mosoda és a gyógyszertár működtetésére kiírt közbeszerzési eljárások, ám a közgyűlési elutasítás nyomán megrekedt a folyamat.

Az 1600 dolgozót foglalkoztató intézmény pénzügyi stabilizációja érdekében további intézkedések szerepelnek a napirenden, ám ezekről majd csak az önkormányzat költségvetésének elfogadásakor hozhat döntést a fenntartó.

A kórházat működtető közgyűlés már korábban pályázatot nyújtott be az egészségügyi tárcához az ágyszerkezet átalakítása érdekében. Az igényelt 120 millió forintot 117 aktív ágy megszüntetésére, illetve az így felszabaduló forrásokat a krónikus és a járó beteg ellátás javítására fordítaná az évente, mintegy 40 ezer fekvőbeteget gondozó intézmény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×