eur:
385.34
usd:
355.12
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

2008 augusztusában hajthatunk rá az új Duna-hídra

Elkészülhet 2008. augusztusra az M0-ás Duna-híd, mert az enyhe ősznek köszönhetően sikerült behozni a tavaszi árvíz miatti lemaradást - közölte a kivitelező Hídépítő Zrt. igazgatóságának elnöke.

Rapkay Kálmán elmondta: az építkezést csütörtökön felfüggesztik, a munkát január 3-án folytatja a beruházáson dolgozó 200 mérnök és szakmunkás.

A Hídépítő igazgatóságának elnöke szólt arról is, hogy az ország leghosszabb, 3,2 kilométeres hídja 5 szakaszból áll, 2 kilométeres szakasza a Duna felett ível át, és összesen 29 pillér tartja majd a szerkezetet.

Rapkay Kálmán közölte: sok érdeklődőt fogad az újpesti oldalon, a Váci út közelében berendezett, októberben megnyílt látogatóközpont, ahol maketteken, fotókon, műszaki ábrákon, térpékeken követhetik nyomon az M0-ás Duna-híd építését.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×