eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Leváltották a BKV-vezért

Visszavonta a Fővárosi Közgyűlés Aba Botond, a BKV vezérigazgatójának megbízását. Az új vezérigazgató január 1-jétől Antal Attila, a Főtaxi és a Nógrád Volán korábbi vezetője lesz.

Aba Botond munkaviszonya nem szűnik meg, egyelőre továbbra is a BKV alkalmazottja.

A menesztett BKV-vezér az InfoRádiónak elmondta: január
1-jén ül le tárgyalni az új vezérigazgatóval a munkaszerződéséről.

Antal Attila az InfoRádió kérdésére megerősítette, hogy az év elején tárgyalásokat folytat majd Aba Botonddal a jövőben
esetlegesen betölthető munkakörökről.

Demszky: Abának mennie kell

A főpolgármester október 26-án az InfoRádió Aréna című műsorában jelentette be, hogy meneszteni kívánja a BKV vezérigazgatóját.

"Az a kérdés, hogy mikor tudjuk elérni Aba Botondot felállítását. Ha én lennék a munkáltatója, akkor Aba Botond már nem dolgozna ott" - jelentette ki Demszky Gábor.

A távozás időpontjáról szólva a főpolgármester annak a reményének adott hangot, hogy minél előbb lesz új vezérigazgató és "megfelelő feltételek mellett, nem büntetve Aba Botondot, hanem méltányolva a BKV élén elért eredményeit, találunk másik lehetőséget számára".

Demszky Gábor kijelentette, hogy "nagyon szeretne" olyan vezérigazgatóval dolgozni, akiben minden tekintetben megbízik.

A főpolgármester Aba Botond legnagyobb hibájaként azt jelölte meg, hogy a BKV vezetője nem tudta kezelni a Combino-válságot.

"Az egész 4-6-os beruházás kezelésében nagyon gyenge teljesítményt mutatott" - mondta Demszky Gábor.Tarlós: "Aba Botond sem nem erőszakos, sem nem dilettáns"

Szakmailag indokolható a BKV átszervezése és Aba Bontond, illetve a jelenlegi vezetés menesztése, de az nem érintheti kedvezőtlenül az utasokat - mondta három nappal később az InfoRádió Aréna című műsorában Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

Közölte: ha átszervezik a BKV-t és eltávolítják a vezetést, akkor azt mindenképpen úgy kell megtenni, hogy közben ne romoljon a fővárosi tömegközlekedés minősége, ne legyenek járatritkítások, és ne legyen az inflációnál magasabb díjemelés.

Tarlós István megjegyezte: a főváros vezetése által készíttetett felmérések szerint Aba Botondot a budapestiek 80 százaléka elutasítja.

Ilyen kis népszerűség mellett indokolt a váltás - hangsúlyozta a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×