eur:
396.27
usd:
367.3
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Szigorúan őrzött vírusbank lesz Magyarországon

Nemzeti vírusbankot hoznak létre Magyarországon - tájékoztatta az InfoRádiót az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szóvivője. Ritoók Emese elmondta: a szigorúan őrzött intézményt azért hozzák létre, hogy az ország felkészülhessen bármilyen nagy járványra.

A vírusbank olyan, mint egy könyvtár. Vírusokat, baktériumokat és gombákat őriznek majd itt, rendszereznek, és katalogizálják a tulajdonságaikat.

Ritoók Emese szerint mindez szükséges ahhoz, hogy egy járványra, például a madárinfluenza világméretű terjedésére felkészüljön az ország.

A szóvivő hangsúlyozta: Magyarországon rendelkezésre áll az a tudás, amely szükséges egy ilyen bank működtetéséhez, és a biztonsági feltételeknek is megfelel az ország.

Az országos epidemiológiai központ az Európai Unió támogatásával egy olyan épületet épített, amely biztosítja, hogy sem a dolgozók, sem a környezet ne legyenek veszélyben.

A központ a jövő év elején kezdi meg a működését, de hogy pontosan hol, azt a szóvivő nem árulta el. Csak annyit mondott, hogy az intézet valahol a fővárosban működik majd.

Ilyen speciális laboratóriumból a világon csak kettő van: az Amerikai Egyesült Államokban és Londonban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A magyar szakszövetség tiltakozik Hámori Luca negyeddöntős ellenfele miatt

A MÖSZ a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×