eur:
389.26
usd:
361.34
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A hideg ellenére sem lesz drágább a benzin

Várhatóan a hideg ellenére sem drágul majd a benzin Magyarországon, miután a jelenleg erős forint ellensúlyozhatja az olajár esetleges emelkedését.

A Világgazdaság összefoglalójából kiderül, hogy a hideg idő beköszönte ellenére sem kell jelentős üzemanyag-drágulással számolni idehaza. Az erős forint ugyanis ellensúlyozza a fekete arany világpiaci árának várható növekedését. A 95-ös benzin jelenlegi 256,9 forintos árával olcsóbb, mint bármikor az év folyamán, a gázolaj pedig csak januárban került kevesebbe, mint most.

A Népszabadság beszámolója szerint mind több olyan települést találnak Bács-Kiskunban, ahol osztrák kamionokból bálás szemetet rakodtak le régi telephelyeken, tanyákon és elhagyott ingatlanokon. Nem tudni, kinek a szervezésében került ide a több száz tonnányi, jórészt Németországból érkezett préselt hulladék, amelyről a szakértők megállapították, hogy környezetre ártalmatlan, közönséges kommunális szemét.

A Magyar Nemzet írja, hogy menekülni kényszerültek a püspökladányi mentők hétfőn egy klinikai halál állapotában lévő cigány férfival, miután annak népes családja azzal fenyegette meg őket, hogy ha a rokonuk meghal, bosszút állnak. A família megszállta a berettyóújfalui területi kórházat, és később is csak a rendőrség felszólítására mentek haza.

Az Indexen olvashatják, hogy egy két és fél hónappal ezelőtt elhunyt ember hamvaival teli urnát talált egy horgász a szegedi Belvárosi híd közelében, a vízben. A horgászt a talált tárgyak osztályára, onnan pedig az önkormányzatra irányították. Azt nem tudni, hogy a különös lelet miként került a Tiszába, mindenesetre a halott temetésével megbízott cég beazonosítható, ám nevét adatvédelmi okokra hivatkozva nem adják ki.

A Napi Gazdaság információja szerint szűkül a verseny a Malévért, ugyanis a privatizációs pályázatokat értékelő bizottság azt javasolja az ÁPV igazgatóságának, hogy az induló négy pályázó közül csupán hárommal kezdjen tárgyalásokat. A dobogóról valószínűleg a pilótákat tömörítő cég, a Sky Alliance csúszhatott le.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×