eur:
389.49
usd:
361.74
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Minden, amit az energiatámogatásról tudni kell

A Magyar Államkincstártól sok háztartásba megérkezett már az energiatámogatás megállapításához szükséges igénylőlap. Ha segítségre van szüksége, olvassa el összeállításunkat!

Növekvő energiaköltségeik megfizetéséhez 2007. január elsejétől az olyan háztartások - illetve egy lakcímen élő személyek - igényelhetnek támogatást, ahol az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 93 905 forintot.

A támogatás összege attól függően változik, hogy az igénylő jövedelme milyen mértékben marad el ettől a meghatározott összeghatártól.

Az energiatámogatásra jogosultak a kipostázott igénylőlap kitöltésével igényelhetnek fűtési kompenzációt, de - bár a nyomtatványhoz tájékoztatót is mellékeltek - az űrlap értelmezése sokaknak okoz problémát.

Ezért aki a gáz és távhő-támogatási adatlap kitöltéséhez segítséget szeretne kapni, tárcsázhatja a 189-es zöld számot, illetve személyesen fordulhat az ország területén lévő 174 munkaügyi kirendeltség bármelyikéhez vagy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság 29 megyei igazgatóságához.

Az interneten pedig a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján olvashatók a kompenzációval kapcsolatos leggyakoribb kérdések.

Itt egyebek között az is kiderül, hogy a támogatás szempontjából nem minősül jövedelemnek a temetési segély, az átmeneti segély, a lakás-fenntartási támogatás, a rendkívüli gyermekvédelmi támogatás, a nevelőszülők számára fizetett nevelési díj, az anyasági támogatás, valamint a tizenharmadik havi nyugdíj.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×