eur:
393.52
usd:
367.01
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Rasszista rendőrök és "agyamputált tenyészgorillák"

Rasszizmus miatt felfüggesztette egy rendőrségi honlap működését és vizsgálatot indított az országos rendőrfőkapitány. A hozzászólásokra egy CD-n kiadott gyűjtemény hívta fel a figyelmet.

A Népszabadság azt írja, hogy felfüggesztette egy rendőrségi honlap működését és vizsgálatot indított az országos rendőrfőkapitány. A honlapon sorjáztak a cigányellenes szövegek, némelyik a legvadabb rasszizmus jegyében fogant. A szégyenteljes hozzászólásokra egy CD-n kiadott gyűjtemény hívta fel a figyelmet, amelyet egy cigány rendőr közösen szerkesztett nyugdíjban lévő nem cigány társával. "Gangesz-parti székely, indomagyar, tenyészgorilla, buckalakó, réti néger, genetikai hulladék, agyamputált." Ilyen és ehhez hasonló kifejezések olvashatók a cigányokról az oldalon. A Holdudvar elnevezésű belső honlapról van szó, amelyhez kizárólag rendőrök vagy a rendőrségnél dolgozó közalkalmazottak férnek hozzá.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egyik vezető munkatársa megérti a tisztességes emberek felháborodását a tiszavasvári Szögi Lajos olaszliszkai meggyilkolása miatt, de szerinte a rendőrség helyesen járt el a lincselés délutánján. A Magyar Nemzet forrásai szerint a rendőrség és az ügyészség közös munkája garancia arra, hogy a bűncselekmény elkövetői nem ússzák meg a büntetést.

Szintén a Népszabadságban olvasható, hogy a Gazdasági Versenyhivatal kartellgyanú miatt vizsgálja a Bajcsy-Zsilinszky Kórház közbeszerzéseit. Az orvostechnikai berendezések beszerzésének tendereit egyetlen kft. nyerte meg, amit előre megjósolt egy versenyből kiszorított vállalkozó, aki az eljárást a közpénzek pazarlásának nevezte. Míg a korábbi gyakorlat szerint a főváros kisebb egységekre bontva írta ki a hasonló közbeszerzési tendereit az árak leszorítása érdekében, ebben az esetben eltért e szokásától. Mindhárom kiírásában fővállalkozói szinten hirdetett versenyt, specifikus feltételekkel. Bár jórészt világcégek termékeinek a beszerzéséről van szó, a kiírásnak megfelelni és érdemi ajánlatot adni csak egy cég tudott az utolsó fordulóban is - miként azt a közbeszerzésekből kiszoruló kft. vezetője előre megjósolta.

Akár nagyobb arányú számítógépcserét is elindíthat a hazai és nemzetközi piacon a Windows Vista megjelenése - írja a Világgazdaság. A Microsoft legújabb operációs rendszerének futtatásához ugyanis hardveres szakértők szerint a négy-öt éve vásárolt gépek bizonyos elemei - processzor, memória, de főleg a grafikuskártyák - már biztosan nem elegendők. A hardverforgalmazók szerint most tapasztalható is a piacon némi kivárás. Az angol nyelvű változat már hozzáférhető a cégeknek, a magyar nyelvű verzió az üzleti és az otthoni felhasználóknak márciusban jelenik meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×