INFORÁDIÓ 
2020. március 29. vasárnap
Auguszta

Rasszista rendőrök és "agyamputált tenyészgorillák"

Infostart / InfoRádió

Rasszizmus miatt felfüggesztette egy rendőrségi honlap működését és vizsgálatot indított az országos rendőrfőkapitány. A hozzászólásokra egy CD-n kiadott gyűjtemény hívta fel a figyelmet.

A Népszabadság azt írja, hogy felfüggesztette egy rendőrségi honlap működését és vizsgálatot indított az országos rendőrfőkapitány. A honlapon sorjáztak a cigányellenes szövegek, némelyik a legvadabb rasszizmus jegyében fogant. A szégyenteljes hozzászólásokra egy CD-n kiadott gyűjtemény hívta fel a figyelmet, amelyet egy cigány rendőr közösen szerkesztett nyugdíjban lévő nem cigány társával. "Gangesz-parti székely, indomagyar, tenyészgorilla, buckalakó, réti néger, genetikai hulladék, agyamputált." Ilyen és ehhez hasonló kifejezések olvashatók a cigányokról az oldalon. A Holdudvar elnevezésű belső honlapról van szó, amelyhez kizárólag rendőrök vagy a rendőrségnél dolgozó közalkalmazottak férnek hozzá.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egyik vezető munkatársa megérti a tisztességes emberek felháborodását a tiszavasvári Szögi Lajos olaszliszkai meggyilkolása miatt, de szerinte a rendőrség helyesen járt el a lincselés délutánján. A Magyar Nemzet forrásai szerint a rendőrség és az ügyészség közös munkája garancia arra, hogy a bűncselekmény elkövetői nem ússzák meg a büntetést.

Szintén a Népszabadságban olvasható, hogy a Gazdasági Versenyhivatal kartellgyanú miatt vizsgálja a Bajcsy-Zsilinszky Kórház közbeszerzéseit. Az orvostechnikai berendezések beszerzésének tendereit egyetlen kft. nyerte meg, amit előre megjósolt egy versenyből kiszorított vállalkozó, aki az eljárást a közpénzek pazarlásának nevezte. Míg a korábbi gyakorlat szerint a főváros kisebb egységekre bontva írta ki a hasonló közbeszerzési tendereit az árak leszorítása érdekében, ebben az esetben eltért e szokásától. Mindhárom kiírásában fővállalkozói szinten hirdetett versenyt, specifikus feltételekkel. Bár jórészt világcégek termékeinek a beszerzéséről van szó, a kiírásnak megfelelni és érdemi ajánlatot adni csak egy cég tudott az utolsó fordulóban is - miként azt a közbeszerzésekből kiszoruló kft. vezetője előre megjósolta.

Akár nagyobb arányú számítógépcserét is elindíthat a hazai és nemzetközi piacon a Windows Vista megjelenése - írja a Világgazdaság. A Microsoft legújabb operációs rendszerének futtatásához ugyanis hardveres szakértők szerint a négy-öt éve vásárolt gépek bizonyos elemei - processzor, memória, de főleg a grafikuskártyák - már biztosan nem elegendők. A hardverforgalmazók szerint most tapasztalható is a piacon némi kivárás. Az angol nyelvű változat már hozzáférhető a cégeknek, a magyar nyelvű verzió az üzleti és az otthoni felhasználóknak márciusban jelenik meg.

Kapcsolódó hang

Lapszemle 1. rész
 


Lapszemle 2. rész
 


Gazdasági lapszemle
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018