INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

MDF: részleges munkaerőpiaci nyitást a románoknak és bolgároknak!

Infostart / InfoRádió

Az MDF választmánya azt javasolja, hogy Magyarország fokozatosan nyissa meg munkaerőpiacát 2007. január elsejétől a román és bolgár munkavállalók előtt, először a hiányszakmákban - mondta az InfoRádiónak Katona Kálmán, az MDF Országos Választmányának elnöke a testület vasárnapi ülését követően.

A párt országos választmányának határozata szerint Magyarországnak először csak azokban az ágazatokban kellene megkönnyíteni a román és bolgár állampolgárok munkavállalását, ahol munkaerőhiány van. Katona Kálmán szerint ilyen például az élelmiszeripar, a textilipar, az építőipar, és az egészségügy.

Az MDF javasolja azt is, hogy az idénymunkáknál egyszerűsített eljárást alkalmazzanak a román és bolgár munkavállalókkal kapcsolatban a magyar hatóságok.

Az InfoRádió azon felvetésére, miszerint ezek az elképzelések gyakorlatilag megegyeznek a Szociális és Munkaügyi Minisztérium vitaanyagával, Katona Kálmán úgy fogalmazott: "hogy pontosan mivel egyezik, azt nem tudom megmondani, azt tudom, hogy ezt alaposan átbeszélve ezt a javaslatot fogadtuk el, és azzal bízzuk meg képviselőinket, hogy a tárgyalásokon ezt képviseljék".

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018