INFORÁDIÓ 
2020. március 30. hétfő
Zalán

Fónagy: "gonosz, kiszámíthatatlan" politikát űz a kormány

InfoRádió / MTI

Demonstrációt szerveztek a Fidesz-KDNP frakciószövetség budapesti parlamenti képviselői vasárnap a budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületénél, mert - mint mondják - nem látják biztonságban az intézmény jövőjét.

Bár az Országgyűlés Egészségügyi bizottságában a kormány és a koalíciós pártok is támogatták azt, hogy felkerüljön a kiemelt egészségügyi intézmények listájára, parlamenti döntés hiányában nem látják biztonságban a kórházat - mondták el a szervezők, akik néhány tucat tüntető előtt hangsúlyozták, hogy a kormányzati tervek alapján mintegy 60 százalékkal csökkenne az aktív kórházi ágyak száma a Pesterzsébet, Soroksár és agglomeráció lakóit, tehát a mintegy százezer embert ellátó intézményben.

Fónagy János, a Fidesz országgyűlési képviselője "gonosz, kiszámíthatatlan és megakadályozandó politikának" nevezte azt, hogy a kormány szembe akarja állítani a budapestieket és a vidékieket oly módon, hogy a fővárosi aktív kórházágyak nagyobb számú fenntartása mellett tovább csonkítja a vidékiekét. Szerinte az egészségügyet feláldoznák a költségvetés oltárán, illetve szűk üzleti érdekeknek, ingatlanügyleteknek eshet áldozatául.

Kubatov Gábor, a Fidesz országgyűlési képviselője Soroksár parlamenti képviselőjét, Hiller Istvánt bírálta, mert szerinte az MSZP elnöke "diszkréten hallgat" az egészségügyi ellátás problémájáról.

Pesti Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, hogy a tervek szerint 1347-ről 562-re csökkenne a Jahn Ferenc Kórház aktív ágyainak száma.

A felszólaló politikusok szerint a csepeli kórház felszámolása óta nagyon megnőtt a XX. kerületi intézmény leterheltsége, ami ahhoz vezet, hogy hetekig-hónapokig kell várakozni műtétekre, orvosi beavatkozásokra.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018