eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Fidesz: Gyurcsány "a megélhetési válság sztahanovistáinak" oszt jutalmat

Szégyennek tartja a Fidesz szóvivője, hogy jutalmat akar adni a miniszterelnök egyes kormánytagoknak. Szijjártó Péter szerint Gyurcsány Ferenc azért díjazza a minisztereit, hogy megélhetési válságba sodorják az országot. A szocialisták szóvivője ugyanakkor úgy véli: a Fidesz "alantas ösztönöket próbál felkorbácsolni" az ilyen nyilatkozatokkal.

"Gyurcsány Ferenc először megélhetései válságba sodorta Magyarországot, most pedig megalázza azzal, hogy pénzjutalmat oszt a megélhetési válság sztahanovistáinak" - mondta az InfoRádiónak Szijjártó Péter egy, a Népszava szombati számában megjelent cikkre reagálva, amely szerint az idén jutalmat kapnak a legjobban teljesítő miniszterek.

A Fidesz szóvivője hozzátette: "aki azért díjazza a minisztereit, hogy egyre nehezebbé teszik az emberek életét, az nem demokrata".

Ki kaphat jutalmat?

Kérdés, hogy melyik miniszter milyen alapon kerülhet fel majd a jutalmazottak listájára - jegyezte meg Szijjártó Péter.

"Mondjuk Molnár Lajos azért, mert kórházakat kell miatta bezárni, vagy mert vizitdíjjal sarcolja a beteg embereket? Hiller István is felkerülhet a listára, hiszen ő több tízezer szerényebb anyagi körülmények közül érkező fiatal elől vette el egy jobb jövő lehetőségét a tandíj bevezetésével" - jegyezte meg ironikusan a Fidesz szóvivője.

Szijjártó Péter szerint Kóka János is reménykedhet, "hiszen megemelték a gáz árát majd 30 százalékkal, a távhőszámlák pedig valószínűleg kifizethetetlen terheket fognak jelenteni a családok számára".

Nyakó: az MSZP-SZDSZ kormány először oszt jutalmat

Kapnak jutalmat egyes miniszterek - erősítette meg az InfoRádiónak az MSZP szóvivője. Nyakó István ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a kabinet tagjai - a volt Fidesz-kormány gyakorlatával ellentétben - 5 éve egyszer sem kaptak jutalmat.

"Legutóbb még Orbán Viktornak hívták a miniszterelnököt, amikor ilyen típusú jutalmazásra sor került" - fogalmazott Nyakó István, aki szerint az Orbán-kormány idején előfordult olyan is, hogy valaki egy egész éves fizetését kapta meg jutalomként karácsonyra.

"Alantas ösztönöket próbál felkorbácsolni a Fidesz" - értékelte Szijjártó Péter szavait Nyakó István, aki szerint nevetségesek a Fidesz vádjai.

A kiemelkedő munka ösztönzését szolgálja a jutalom

"A közigazgatást most próbáljuk átalakítani úgy, hogy több munkáért több pénzt kapnak az emberek, és ne arról szóljon a világ egy köztisztviselői karban, hogy mindenki ugyanannyi pénzt kap attól függetlenül, hogy hogyan dolgozik" - hangsúlyozta a szocialista politikus, a jutalomosztást indokolva.

Nyakó István az InfoRádió kérdésére azt mondta: nincs információja arról, hogy a miniszterek közül ki kap, és ki nem kap majd jutalmat.

Danks Emese kormányszóvivő a Népszava értesülése kapcsán azt közölte a távirati irodával, hogy Gyurcsány Ferenc azoknak a minisztereknek ad jutalmat, akik az elvártnál jobban és többet dolgoztak a reformkormány megalakulása óta. Mint mondta, a listát a döntést követően nyilvánosságra hozzák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×