eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Élőlánc az Országos Gyógyintézeti Központért

Élőlánccal tiltakozott vasárnap az Országos Gyógyintézeti Központ több száz dolgozója és betege az intézmény sorsának bizonytalansága miatt Budapesten, a kórház Szabolcs utcai épületénél.

A mintegy félezer ember - köztük dolgozók, volt és jelenlegi betegek - az ellen tiltakozik, hogy a hatszáz ágyas, nyolcszáz dolgozót alkalmazó, tízmilliárd forintos évi költségvetésű, állami fenntartású intézmény nem került a súlyponti kórházak listájára.

Az élőláncot szervezők közleményükben azzal indokolták a megmozdulást, hogy úgy érzik: magukra maradtak, és a százhúsz éves intézmény végveszélybe került, sorsa teljesen bizonytalanná vált.

Az Országos Gyógyintézeti Központ honlapján a hazai progresszív betegellátás meghatározó intézményeként mutatkozik be. Külön kiemelik, hogy a Szabolcs utcai kórházi telepen befejezéséhez közeledik az ország legnagyobb és legmodernebb őssejt-transzplantációs központjának építése.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×