eur:
394.21
usd:
370.76
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Élelmiszert szállító kamionokat ellenőriztek a rendőrök

A hét végén, így vasárnap is több élelmiszert szállító kamion rakományát ellenőrizték a rendőrök Budapest környékén. Miután néhány törökbálinti raktárban hamisított bizonylatú készleteket találtak, több névtelen feljelentés érkezett a rendőrségre, hogy a különféle raktárak közelében gyanús kamionok vesztegelnek.

A ceglédi, a budaörsi és más Pest megyei kapitányságok rendőrei ezeket a kamionokat a helyszínen átvizsgálták, de egyetlen esetben sem találtak hamisított címkéjű termékeket - mondta a Pest Megyei Rendőr-főkaptányság sajtóreferense.

Belicza Andrea hozzátette: a hétvégeken érvényben lévő kamionstop miatt sok autó a parkolókban, telephelyeken vesztegel, ezeket is rendszeresen kontroll alá veszik a rendőrség járőrei.

Felállt már az a tízfős nyomozócsoport is, amely az élelmiszerhamisítási ügy részleteit hivatott felderíteni. Az elmúlt napokban több tucatnyi tanút hallgattak már ki, elsősorban az érintett raktárak dolgozóit.

Hétfőtől folytatódik a tanúk kihallgatása, hogy közelebb kerüljenek a felelősök kilétének megállapításához. Igen hosszadalmas, aprólékos munkáról van szó, hiszen egy-egy tanú kihallgatása több órát is igénybe vehet, s több mint ötvenen várnak még arra, hogy válaszoljanak a rendőrség kérdéseire - hangsúlyozta Belicza Andrea.

A szóvivő alaptalan híresztelésnek nevezte azokat az információkat, amely szerint a nyomozók már eljutottak volna a botrányba keveredett cégcsoport vezetőihez. Közülük egyelőre senkit sem gyanúsítanak, s így be sem idéztek még őket, mert nem érkezett ebbe a fázisba a nyomozás - mutatott rá Belicza Andrea.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×