eur:
395.45
usd:
366.07
bux:
73893.34
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Adózási megfontolásból épülnek a kísértetházak

A fővárosban számos félbehagyott építésű "kísértetház" bosszantja a környékén élőket, ám az önkormányzatoknak nincs eszközük arra, hogy a tulajdonost a befejezésre serkentsék.

Budapesten számos épület áll befejezetlenül, például a Kálvin téri "üvegház", vagy a SZOT-szálló a Rózsadombon, ugyanakkor sok családi házat sem sikerül befejezni éveken keresztül.

Borsi László ingatlanszakértő az InfoRádióban emlékeztetett arra, hogy a jogszabály csak azt mondja ki: az engedély megszerzésétől számított három éven belül meg kell kezdeni az építkezést, a befejezésre semmilyen rendelkezést nem tartalmaz.

Így nem lehet szankcionálni sem a félbehagyott építkezések kivitelezőit, pedig sokszor adózási megfontolásokból nem fejezik be az épületeket - hangsúlyozta az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal volt elnöke.

A szakember tarthatatlannak nevezte ezt az állapotot, és sürgette a joghézag mielőbbi megszüntetését.

Borsik László azt is visszásnak tartja, hogy építkezés közben akár emeletenként lehet új engedélyt kérni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük
Ezüstvisszhangok

Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük

A férfi kardcsapat tagjai az elveszített olimpiai bajnoki döntő után közvetlenül még csalódottak voltak, de abban egyetértettek, hogy nüanszokon múlott a Dél-Korea elleni finálé, és néhány nap múlva megszépül az ezüstérem. Elárultak azt is, hogy mivel léptek túl az egyéni verseny csalódásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×