INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

A Fidesz hétfőn válaszol Gyurcsány Ferenc meghívására

InfoRádió / MTI

A KDNP nem vesz részt, a Fidesz pedig hétfőn ad választ, hogy elfogadja-e a meghívást arra a megbeszélésre, amelyet a kormányfő kezdeményezett december 12-re az uniós bővítés utáni munkaerő-piaci stratégiáról - közölték az ellenzéki pártok szóvivői.

A KDNP elnöksége úgy döntött, hogy nem vesznek részt az egyeztetésen, mert a magyar politikában nem kívánatos személynek tartják Gyurcsány Ferencet - számolt be Halász Zsuzsa, a kereszténydemokraták szóvivője.

Szijjártó Péter, a Fidesz kommunikációs vezetője vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: hétfőn késő délután ő maga, vagy a Fidesz valamelyik elnökségi tagja tart sajtótájékoztatót az ügyben.

A Magyar Távirati Iroda úgy tudja, hogy a Fidesz hétfő délelőtti elnökségi ülésén ezt a kérdést is megvitatják majd az elnökségi tagok, ugyanakkor nem valószínű, hogy a párt elfogadja Gyurcsány Ferenc meghívását. Az MDF, az SZDSZ és az MSZP már korábban jelezte, hogy részt vesz találkozón.

Danks Emese kormányszóvivő december 6-án jelentette be, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök széles körű megbeszélést hívott össze december 12-ére a Románia és Bulgária európai uniós csatlakozását követő munkaerő-piaci stratégiáról.

 A parlamenti találkozóra meghívták mind az öt parlamenti párt elnökét és frakcióvezetőjét, az Országgyűlés Európai ügyek bizottsága, a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság, valamint a Gazdasági és informatikai bizottság elnökét, továbbá az Országos Érdekegyeztető Tanács munkáltatói és munkavállalói oldalának képviselőit.

A kormány részéről a konzultáción a szociális és munkaügyi, valamint a gazdasági és közlekedési miniszter is részt vesz - tájékoztatott akkor a kormányszóvivő.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018