eur:
393.77
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A Fidesz hétfőn válaszol Gyurcsány Ferenc meghívására

A KDNP nem vesz részt, a Fidesz pedig hétfőn ad választ, hogy elfogadja-e a meghívást arra a megbeszélésre, amelyet a kormányfő kezdeményezett december 12-re az uniós bővítés utáni munkaerő-piaci stratégiáról - közölték az ellenzéki pártok szóvivői.

A KDNP elnöksége úgy döntött, hogy nem vesznek részt az egyeztetésen, mert a magyar politikában nem kívánatos személynek tartják Gyurcsány Ferencet - számolt be Halász Zsuzsa, a kereszténydemokraták szóvivője.

Szijjártó Péter, a Fidesz kommunikációs vezetője vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: hétfőn késő délután ő maga, vagy a Fidesz valamelyik elnökségi tagja tart sajtótájékoztatót az ügyben.

A Magyar Távirati Iroda úgy tudja, hogy a Fidesz hétfő délelőtti elnökségi ülésén ezt a kérdést is megvitatják majd az elnökségi tagok, ugyanakkor nem valószínű, hogy a párt elfogadja Gyurcsány Ferenc meghívását. Az MDF, az SZDSZ és az MSZP már korábban jelezte, hogy részt vesz találkozón.

Danks Emese kormányszóvivő december 6-án jelentette be, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök széles körű megbeszélést hívott össze december 12-ére a Románia és Bulgária európai uniós csatlakozását követő munkaerő-piaci stratégiáról.

 A parlamenti találkozóra meghívták mind az öt parlamenti párt elnökét és frakcióvezetőjét, az Országgyűlés Európai ügyek bizottsága, a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság, valamint a Gazdasági és informatikai bizottság elnökét, továbbá az Országos Érdekegyeztető Tanács munkáltatói és munkavállalói oldalának képviselőit.

A kormány részéről a konzultáción a szociális és munkaügyi, valamint a gazdasági és közlekedési miniszter is részt vesz - tájékoztatott akkor a kormányszóvivő.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×