eur:
395.82
usd:
366.44
bux:
73879.98
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Böhm: kettős verseny lesz az SZDSZ elnöki tisztéért

A jövő év tavaszára hívta össze az SZDSZ országos tanácsa a párt tisztújító küldöttgyűlését. A szervezet megbeszélésén vita volt a novemberi átszavazásról is.

Az SZDSZ országos tanácsa március 31-re és április 1-jére hívta össze a párt tisztújító küldöttgyűlését. A testület elnöke, Böhm András arra számít, hogy ketten indulnak majd a pártelnöki posztért: Fodor Gábor és Kóka János.

A fővárosban a Gy. Németh Erzsébet posztja körül kialakult vitáról az országos tanács ülésén nem esett szó - mondta el az InfoRádiónak Böhm András.

Arról, hogy az SZDSZ nyújt-e be módosító indítványt a jövő évi költségvetés tervezetéhez, a jövő hetei frakcióülésen dől majd el, a tanács pedig kiáll az államháztartási reform mellett az egyensúly megteremtése érdekében - tette hozzá a liberális politikus.

Vita volt az átszavazásról

Az országos tanács tagjai vitatkoztak arról, helyes volt-e, hogy az ellenzék az előrehozott nyugdíj megállapításával kapcsolatos indítványára voksoltak az MSZP elképzelésének ellenében még novemberben.

Szakértői egyeztetést szorgalmaz a párt a kormány ellenében megszavazott nyugdíjreform-módosítások ügyében, hiszen szélsőségesen eltérő vélemények jelentek meg arról, mennyibe kerül módosítás a költségvetésnek.

A gazdasági minisztérium és az SZDSZ-es Béki Gabriella számításai szerint nagyjából 30 milliárd forint lenne az évek alatt jelentkező kiadás, Böhm szerint azonban szocialista oldalról elhangzott már 150 milliárd forintos összeg is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük
Ezüstvisszhangok

Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük

A férfi kardcsapat tagjai az elveszített olimpiai bajnoki döntő után közvetlenül még csalódottak voltak, de abban egyetértettek, hogy nüanszokon múlott a Dél-Korea elleni finálé, és néhány nap múlva megszépül az ezüstérem. Elárultak azt is, hogy mivel léptek túl az egyéni verseny csalódásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Kovács Pál: egy harmadik orosz atomerőművet építhet Magyarország

Kovács Pál: egy harmadik orosz atomerőművet építhet Magyarország

Magyarország egy harmadik atomerőmű építését fontolgatja, de nem a meglévő Paksi Atomerőmű (Paksi Atomerőmű) telephelyén – közölte Kovács Pál korábbi Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár, akire az erőmű főigazgatói irodájának vezetőjeként hivatkoznak a RIA Novosztyinak adott interjújában. Kovács kijelentette, hogy az új erőmű technológiáját csak a megfelelő helyszín kiválasztása után határozzák meg. Elméletileg az új erőmű egy kis moduláris reaktor (SMR) lehetne, amely technológiából egyelőre csak az oroszok gyártottak működő változatot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×