eur:
395.45
usd:
366.07
bux:
73893.34
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Hibás német termék miatt is fordulhatunk a magyar hatósághoz

Jövő év elejétől a magyar hatóságokhoz is fordulhatnak jogorvoslatért a fogyasztók az Európai Unió tagországaiban vásárolt termékekkel kapcsolatban - közölte a kormányszóvivő.

Danks Emese kijelentette: a kormány elkötelezett, hogy megerősítse a fogyasztóvédelmi rendszert, a kabinet döntése szerint szorosabban működhetnek együtt az Európai Unió tagországainak társhatóságaival a magyar fogyasztóvédelmi szervek.

Így például a Németországban vagy éppen Portugáliában vásárolt termékek miatti jogorvoslatért a magyarországi hatóságokhoz is fordulhatnak a fogyasztók, várhatóan a jövő év elejétől.

A kormány szerint ez nagyobb biztonságot és egyszerűbb ügyintézést jelent a fogyasztók számára minden olyan ügyben, amelyben Magyarországon a Gazdasági Versenyhivatal, a fogyasztóvédelmi felügyelőségek, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, a Nemzeti Hírközlési Hatóság vagy az Országos Gyógyszerészeti Intézet illetékes.

Az összekötő hatóság feladatait a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség látja majd el - tette hozzá Danks Emese.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük
Ezüstvisszhangok

Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük

A férfi kardcsapat tagjai az elveszített olimpiai bajnoki döntő után közvetlenül még csalódottak voltak, de abban egyetértettek, hogy nüanszokon múlott a Dél-Korea elleni finálé, és néhány nap múlva megszépül az ezüstérem. Elárultak azt is, hogy mivel léptek túl az egyéni verseny csalódásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×