eur:
390.87
usd:
365.26
bux:
68170.59
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Zsarolják a Belvárost a politikusok?

A Parlament és a Képviselő Irodaház környéki parkolási rend rendezését szorgalmazza az V. kerület polgármestere a házelnöknek írt levelében. Rogán Antal az InfoRádiónak azt mondta: kormánypárti képviselők az V. kerület számára szánt kormányzati pénzekből vonnák el a parkolóhely-megváltási díjat.

Belváros-Lipótváros polgármestere közölte: a bürokrácia jogsérelméről van szó, az Országgyűlés környékére legalább ezer parkolási engedélyt adtak ki, de ennél lényegesebb kevesebb hely van.

Rogán Antal azt kérte a parlament elnökétől, hogy döntsék el, mennyi parkolóhelyet akar igénybe venni az Országgyűlés hivatala. A politikus ugyanezt megkérdezi más kormányzati hivataloktól is.

Az igényelt parkolási helyek száma alapján állapodjanak meg a parkolási társasággal a díjfizetési kötelezettségről, és rendezzék a helyzetet jogi és anyagi értelemben is. Ha pedig fizetős parkolóhelyen parkolnak, fizessenek ugyanannyit, mint mindenki más - tette hozzá a kerület vezetője.

Rogán Antal beszámolt arról, hogy több országgyűlési képviselőtársa is megkereste azzal, miszerint kormánypárti képviselők olyan módosító indítványokat nyújtanak majd be, amellyel a parkolóhely megváltására szükséges 60 millió forintot az V. kerülettől csoportosítanák át.

A polgármester hangsúlyozta: új mélygarázst kellene építeni a Kossuth tér környékén, akár magánberuházásban is, ahogy a Szabadság téren történt.

Szili: nem kaptam tájékoztatást

Jobban örültem volna, ha Rogán Antal nyílt levél helyett közvetlenül hozzám fordul ebben az ügyben - reagált a házelnök.

Szili Katalin hozzátette: hivatalosan eddig semmilyen tájékoztatást nem kapott az V. kerületi polgármestertől a parkolási problémákról.

Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta: nem kér kiváltságokat a parlamenti képviselők számára, de azt szeretné, hogy az egyeztetés a megfelelő módon történjen, és partnernek tekintsék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×