eur:
390.72
usd:
364.96
bux:
68327.93
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Nyilvános az élelmiszerhamisító cégek sora

A M.E.G.A. Trade Kft., a M.E.G.A. Trade Dis Kft., a M.E.G.A. Foud Kft., a M.E.G.A. Foud Dis Kft. és MEGA Logistik Kft. tartozik ahhoz a cégcsoporthoz, amely érintett a nagy mennyiségű áruhamisításban érintett.

Virsinger György, a Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás vezetője közölte: a cégek magyar bejegyzésűek, de külföldi tulajdonban vannak.

Feltehetően ukrán, izraeli, osztrák és magyar tulajdonban lévő cégeknek a raktáraiban az elmúlt napokban 100 tonnánál is nagyobb mennyiségű, összesen 400 tételre tehető áruféleségnél végeztek manipulációt.

A vizsgálat szerint a szavatossági időt a címkéken meghamisították, s valótlan dokumentumokkal látták el a termékek jelölését.

Ebbe a termékkörbe lekvárok, müzlik, félkész élelmiszerek, tejtermékek, csokoládék tartoznak. Az ellenőrök az egyik raktárban felfedeztek egy illegális tojásátcsomagoló üzemet is. Itt egymillió, Németországból származó tojás megsemmisítését rendelték el.

A rendőrséggel együttműködve folytatott eddigi vizsgálatok eredményeként négy raktárt záratott be a hatóság Törökbálinton. Mivel az áru egy része már kikerült a kereskedőkhöz, az állomás 1.200 egységet - elsősorban nagy áruházláncokat - utasított a listán szereplő tételek visszavonására a polcokról.

Közben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tudatta: rossz minőségű termék forgalomba hozatalának büntette miatt nyomoznak. Hatósági bejelentés alapján már szerdán megkezdték a különböző telephelyeken, raktárakban a termékek és a dokumentumok átvizsgálását, lefoglalását, s ez a munka jelenleg is tart.

A nyomozás jelenleg ismeretlen tettes ellen folyik, a rossz minőségű termék forgalomba hozatalának büntette a törvény szerint akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Magyar György ügyvéd az InfoRádiónak elmondta: abban az esetben, ha bebizonyosodik, hogy a cég szándékosan hozott forgalomba lejárt szavatosságú termékeket, akkor a fogyasztók minden igazolt kárt megtéríttethetnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×